Egy PlayStation 2-es klasszikus üti fel a fejét PlayStation 5-ön, a játékosok örülnek!

Egy klasszikus fog hamarosan eljutni a modernebb platformra, bár azért azt hozzá kell tennünk, hogy a stúdió, ami ezt fejlesztette, nemrég be lett zárva.

 

A PlayStation Plus Premiumnak az talán az egyetlen mentsvára, hogy régebbi játékokat is el lehet így érni a Sony előfizetéses szolgáltatásának a legmagasabb szintjére. Így PS1-es, PS2-es, PS3-as és PSP-s játékokat is lehet játszani, bár ezek csak egy nagyon kicsi töredékét nyújtják a négy platform teljes kínálatának (ugyanis nincs mód arra, hogy a lemezeket betoljuk a konzolba, ami a PSP UMD-jeivel értelemszerűen nem működne).

A kérdéses játék, amiről szó van, az a Summoner. Ez a PlayStation 2 egyik nyitócíme volt, így Észak-Amerikában 2000. október 26-án, Európában pedig 2001. április 6-án jelent meg. Később volt egy PC port is (Észak-Amerikában 2001. március 20-án rajtolt el, de Európa érthetetlen módon csak egy évvel később, 2002. április 26-án kapta meg…). Ez egy akció-RPG volt, amit a THQ adott ki és a Volition fejlesztett. Igen, az a Volition, ami akkoriban a Red Factionnel ment nagyot, majd később a Saints Row kapcsán kapott figyelmet. Felettébb hasonló volt a The Elder Scrolls III: Morrowindhez (bár az csak később, 2002-ben jött ki!), és mi is korábban részletesebben összefoglaltuk róla a véleményünket itt).

 

Hell yeah! Who remembers this gem?
byu/Bat-Honest inPlayStationPlus

 

A Redditen sokan örömmel hallották a hírt. Volt, aki költői kérdést tett fel (ki az, aki emlékszik rá?), más örömmel emlékezett vissza arra, hogy mennyit játszott rajta PS2-n (és még mindig megvan a lemeze). Egy harmadik kommentelő szerint a Summoner a legjobb emuláció a PlayStation Plus Premiumon. Volt, akinek ez volt az első RPG az életében, és emiatt jelentősen nosztalgikus érzések keringenek benne.

Viszont nem muszáj előfizetni a PlayStation Plus Premiumra: ha meg akarjuk vásárolni a játékot, a PlayStation Store-on erre is ott lesz az opció, így párezer forintért elő lehet szedni azt, ha kedvünk lenne rá.

Forrás: Gamingbible

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu