The Witcher 4: mindenki munkáját megkönnyítheti az Unreal Engine 5-ös fejlesztés? [VIDEO]

A CD Projekt RED (CDPR) megkönnyítheti a többi fejlesztők munkáját, ugyanis olyan problémára találhatnak megoldást, ami sokak számára okozhat fejtörést.

 

A The Witcher 4, amit a CDPR cégen belül Polaris kódnévvel látott el, az első olyan Vaják-játék lesz, amely az Unreal Engine 5 segítségével jön létre. A CDPR nem használja már a saját fejlesztésű engine-jét (REDengine), ezért nem csoda, hogy a moddoláshoz kiválóan alkalmazható REDtools eszközkészlet is már elérhető a szakértőknek, így nem kevés kivágott tartalom juthat vissza a lengyel fejlesztők korábbi játékaiba (ezekről gyakran be szoktunk számolni).

Az Unreal Engine 5-tel kapcsolatban viszont van egy kis probléma: az engine hajlamos néhol minimálisan szaggatni. De lehetséges, hogy a CDPR technológiaváltása ahhoz vezethet, hogy végül minden másik fejlesztő is részesülhessen a megoldásból, amit a lengyelek kitalálhatnak a szaggatások megakadályozására. Erről a Digital Foundry szerkesztői beszélgettek a lent beágyazott videóban. Az egyik szerkesztő, Alex Battaglia kiemelte, hogy a lengyel csapat tud az Epic Games technológiájának hátrányáról, és ezért igyekezni fog ennek megszüntetését megvalósítani.

Amúgy a The Witcher 4-ről (nem ez lesz a játék neve, csak jobb és hivatalos elnevezés híján nevezzük így) nem sokat tudunk. A CDPR korábban már beismerte (mi pedig beszámoltunk róla), hogy a fejlesztés alatt álló projektek közül ez jár a legelőrébb, és egy új történet kezdetéül fog szolgálni. Valamilyen formában Ríviai Geralt, az első három rész főhőse fel fog bukkanni még, ugyanis az első epizódból is készül egy remake, de erről még kevesebbet tudunk (kb. csak annyit mondtak, hogy az eredeti elavult és rossz szegmenseit kivágják).

Reméljük, hogy a CDPR tehát jó megoldást lel a technológiai akadályok elhárítására, mert így mindenki jól fog járni idővel, hiszen így egy, az engine-t általánosságban sújtó hiba szűnhet meg, és az Epic Games is tanulhat ebből a jövőben. Így egy egészen korrekt win-win-win szituáció születhet.

(A kép csak illusztráció)

Forrás: WCCFTech

Spread the love
Avatar photo
theGeek is here since 2019.

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu