Nem fogod elhinni, az Oculus milliárdos alapítója miért perel!

Palmer Luckey tényleg olyan dolog miatt indított pert, amit mi valószínűleg soha az életben nem veszünk igénybe… de hiába, aki már milliárdos, teljesen más világban él hozzánk képest!

 

Palmer Luckey az Oculus cég alapítója volt (de a Anduril is hozzá köthető: ez fegyverekkel foglalkozik), és most beperelte az építő céget, amit arra bérelt fel, hogy egy házat a luxusverdáinak szánt garázzsá alakítson át, írja a Forbest. 12,5 millió dolláros háza van a kaliforniai Newport Beachen, és régi kocsikat gyűjt, ezért vett a házával szemben egy másikat, hogy azt laza 3,8 millió dollárért átalakítsa garázszsá. Ez persze nem csak valami holmi átfestésből állt. 2,5 millióból a 650 m2-es épületet teljesen renoválta, és további 93 m2-et adott hozzá több emeleten, hogy az autókat bemutasa. Négy, külön erre szánt autólift lett telepítve, hogy az emeletek és a tető között mozoghassanak a kocsik, de van egy központi és egy kör alakú személyfelvonó is.

Luckey Kalifornia állam Orange megyéjének legfelsőbb bíróságánál nyújtotta be keresetét a liftes és az építő cég ellen, mert szerinte a négy autólift és az utasfelvonó mind meghibásodott, és többen benn ragadtak. Luckey szerint nem biztonságosak a liftek, és a szerződésre hivatkozott, miszerint a felvonóknak kézzel gyártottaknak kellene lenniük, miközben azokat egy kínai gyártótól rendelték meg. A liftes cég, a Custom Cabs a közleményében elutasította Luckey vádjait, az építő cég, a WT Durant pedig az ügyvédjén keresztül azt mondta, hogy a szerződést teljesítette, mert az ellenőrök tavaly augusztusban mindent a helyükön találtak.

Luckey ügyvédje, David Peck szerint a Custom Cabsnek tudomással kell lennie a lehetséges problémákról: „A személyfelvonó megállt a felvonó közepén, Luckey úr és a liftes vállalkozó több mint tíz percre beszorult. Ezek a felvonók voltak a rezidencia központi elemei, hogy a járműveket a több szintre mozgatják, ahol parkolni fognak… Ez a ház egész célja.”

Bele sem merünk gondolni, hogy mennyire lehet szociopata Luckey.

Forrás: PCGamer, Forbes

Spread the love
Avatar photo
theGeek is here since 2019.

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu