Sárkányok háza: nem fogod elhinni, most éppen miért támadták be a sorozatot…

MOZI HÍREK – A Sárkányok háza roppant elkeserítő okból kap éppen durva kritikákat…

 

 

A Sárkányok háza (House of the Dragon) hatalmas sikert aratott az HBO-nál. Ám sajnos a közönség (egy bizonyos része) mindig talál valamit, amire panaszkodhat. Ezúttal a legutóbbi epizód, a „Smallfolk” egyik csókja az, ami miatt az emberek felháborodtak, és az IMDb-n „kritika-bombázás” alá vették az elismert sorozatot. A pillanat az epizód vége felé következett be, amikor Rhaenyra királynő (Emma D’Arcy) és Mysaria (Sonoya Mizuno) csókot váltottak. Egyes „rajongók” persze rögtön kiakadt, mondván, minek kell erőltetni az „aktuálpolitikai mondanivalót” egy fantasy sorozatban…

A Vanity Fair szerint a csók a legrosszabbat hozta ki az emberekből, az IMDb felhasználói pedig fittyet hánytak a gyengéd pillanatra, amely Mizuno szerint nem volt megírva. Eddig az emberek 35,3%-a adott 1 csillagos értékelést az epizódnak, míg 23,1%-uk 10 csillagot adott neki. A felhasználó ahmedraheemjasim szerint a pillanat biztosan „a végzetébe rántja a történetet”, míg Rexiony azt állítja, hogy „továbbra is felesleges jeleneteket nézünk, csak azért, hogy a sorozat 1 évaddal hosszabb legyen”.

„Úgy tűnik, hogy az utolsó pillanatban változtatott a forgatókönyvön egy színésznő közvetlenül a forgatás megkezdése előtt, ami végül nem kielégítő végeredményhez vezetett” – írja samturkihome, utalva az Emma D’Arcy által hozzáadott csókra.

A felhasználó mohareg továbbá hozzáteszi, hogy nem szeretné, ha tévénézés közben „rejtett üzenetekkel” bombáznák. „A rejtett programok és üzenetek támogatása túl messzire ment. A sorozatok és filmek jelenléte a szórakozásra és a munkahelyi nyomástól való kikapcsolódásra szolgál”.

További vélemények a „legrosszabb epizódnak” és „nagyon triviális sorozatnak” nevezték.

Afm-84692 felhasználó pedig hozzátette: „Nagyon rossz, mert olyan nem megfelelő jeleneteket használtak, amelyek nem képviselnek minket vallási, etnikai vagy társadalmi szempontból, és ez elfogadhatatlan. Az ilyen jeleneteket a nemzetközi platformok azért népszerűsítik, hogy ezt az eszmét továbbadják, és normálisnak és problémamentesnek tűnjön. Ezért azt mondom, remélem, hogy a következő epizódok mentes lesznek az ilyen tartalmaktól”.

 

 

Sárkányok háza / House of the Dragon / La Maison du Dragon

 

 

2024-et írunk, és a Sárkányok házát egy azonos neműek közötti csók miatt támadják

 

Azt gondolnánk, hogy mostanra az emberek már hozzászoktak ahhoz, hogy azonos neműek románcát láthatják a képernyőn. Elvégre a „leszbikus” volt a legnézettebb kategória a PornHubon 2023-ban! Ennek fényében meglepő, hogy nem dicsérik többen a Sárkány háza jelenetét. Sajnos egyesek inkább elítélik a keményen dolgozó írókat és színészeket, ahelyett, hogy elfogadnák: az LMBTQ+ emberek valójában emberek, és ugyanúgy helyük van a szórakoztatóiparban, mint bárki másnak. Ez nem „agenda”, hanem reprezentáció, amivel Hollywood még napjainkban is küzd.

Sajnos a Sárkányok háza csak egy újabb sorozat a sorban. Nemrég például a The Last of Us volt, amely egy azonos nemű kapcsolat miatt szembesült a visszatetszésekkel, bizonyítva, hogy talán a társadalom még nem jutott olyan messzire, mint szeretnénk hinni. A Benedictről és egy esetleges azonos nemű párkapcsolatról szóló hírek a Bridgerton 4. évadának középpontjában állnak, így kétségtelenül számíthatunk arra, hogy a Netflix is ugyanolyan haraggal fog szembesülni, mint az HBO…

Forrás: Variety

Spread the love
Avatar photo
"Historian by profession, gamer since historical times."

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu