A legújabb Stephen King-adaptációban egy legendás Csillagok háborúja-színész is szerepelhet?!

MOZI HÍREK – Friss hírek érkeztek a legújabb Stephen King-adaptáció szereplőgárdájáról, miközben az író elárulta, mennyire szeret egy bizonyos western-horror mozit…

 

 

Stephen King regényének filmadaptációja, a The Long Walk (az eredeti regény magyar címe A hosszú menetelés) megerősítette főszereplőit. Mark Hamill, azaz Luke Skywalker a Star Wars-univerzumban, és Judy Greer, akit olyan filmekben láthattunk, mint a 2018-as Halloween, az Alien: Romulus és a 2025-ös Karate Kölyök, kerültek be a stábba.

A Deadline szerint Hamill és Greer mellett a King-történet legújabb adaptációjában David Jonsson, Cooper Hoffman, Charlie Plummer, Roman Griffin Davis, Ben Wang, Garrett Wareing és Tut Nyuot szerepelnek majd.

A hosszú menetelés (The Long Walk) Stephen King 1979-es regénye, amelyet a szerző Richard Bachman álnéven publikált.

A regény nagyjátékfilmes adaptációja több kézen is átment, mielőtt elnyelték volna a fejlesztési pokol bugyrai. Olyan filmrendezők, mint George A. Romero, Frank Darabont és André Øvredal csatlakoztak egykor a projekthez. Ám a történet vászonra vitelére tett kísérleteik mind kudarcba fulladtak. Aztán 2023 novemberében megerősítették, hogy Francis Lawrence fogja rendezni a filmet JT Mollner forgatókönyve alapján. Lawrence többek között Az éhezők viadala-franchise több filmjét, a Legenda vagyokot és a Constantine – A démonvadászt is jegyzi.

A történet egy disztópikus jövőben játszódik, ahol az Egyesült Államokat egy totalitárius kormány irányítja. Minden évben 100 tinédzser fiút választanak ki, akik részt vesznek az évente megrendezett „Hosszú Menetelésen”. Ez az ország legnagyobb mulatsága, amelynek során a fiúk átsétálnak az országon, és az út mellett mindenki nekik szurkol. A probléma az, hogy négy mérföld per órával vagy annál gyorsabban kell gyalogolniuk. Ha 30 másodpercig e sebesség alá mennek, figyelmeztetést kapnak. Három figyelmeztetés után azonban a hadsereg nyilvánosan kivégzi őket egy véres látványosság keretében.

 

Stephen King odáig van Kurt Russell westernjéért?!

 

Stephen King legutóbbi ajánlójában a Csontok és skalpok (Bone Tomahawk című western horrorfilmet méltatta, amelyet S. Craig Zahler rendezett, és amelyet „érdemes megnézni”. King szokásos kommunikációs csatornáján, az X-fiókján keresztül írt néhány elismerő szót a filmről, amely 2015-ben minden nézőt sokkolt, aki látta. Az ok? King elárulja a posztjában.

Kingnek majdnem nyolc évbe telt, mire kinyilvánította a film iránti szeretetét. Ám sosem késő a kultikus horrorfilmekhez, amelyek olyan eredetinek érzik magukat, mint a Csontok és skalpok. A film figyelemre méltó véres jelenetéről is elég egyértelműen nyilatkozott. A horrorszerző a posztjában így fogalmaz:

„BONE TOMAHAWK: Nem vártam mást, mint kellemes időtöltést egy esős szerda reggelen, és egy alacsony költségvetésű westerneposzt kaptam. Már csak a párbeszédek miatt is érdemes megnézni. Vigyázz az utolsó felvonással, amikor egy embert szó szerint széttépnek.”

Néhány tweettel később válaszolt, tovább részletezve azt a szörnyű pillanatot, amelyben az egyik áldozatot szétszakítják. Egy olyan írót, mint King, akinek a művei tele vannak erőszakkal, nehéz lehet lenyűgözni egy véres jelenettel (hiszen ő megélhetésből ír véres jeleneteket explicit részletekkel). Úgy tűnik, Zahler filmje végül megtörte: „Micsoda kellemes meglepetés (kivéve persze a felhasított fickót, de még az is betegesen nézhető volt)”.

Forrás: Deadline, X

Spread the love
Avatar photo
"Historian by profession, gamer since historical times."

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu