AI-segítséggel készülhetett a Manor Lords?! A fejlesztő reagált a vádakra

A Manor Lords közelgő frissítésének előzetese kisebb vitát váltott ki a közösségi médiában, miután egyesek a mesterséges intelligencia használatára gyanakodnak a képek esetében…

 

 

A Manor Lords alkotója a játék Steam-oldalán tett közzé egy előzetest a következő frissítésben érkező új tartalmakról. Ez remek hír volt a közösség nagy részének, akik nagyon várják, hogy újra belevágjanak a játékba. Ugyanakkor némi vitát is generált. Az egyik felhasználó a közösségi médiában fejezte ki kételyeit a játékba hamarosan érkező új illusztrációival kapcsolatban. Azt állítja, hogy úgy néz ki, mintha egy mesterséges intelligencia készítette volna. A vád, ahogy az várható volt, nem tetszett a játék készítőjének.

 

A Manor Lords nemet mond az AI-ra

 

Greg Styczen, a Slavic Magic alapítója és a Manor Lords vezető fejlesztője a vádakra reagálva biztosította, hogy játéka nem használ generatív mesterséges intelligencia eszközöket. „Lehetetlen, hogy egy mesterséges intelligencia ilyen minőségű tartalmat generáljon még. Nincs szükség Beata [Krzywidziska] megsértésére azzal, hogy feltételezzük, hogy az AI tette” – mondta a Redditen keresztül. Beata Krzywidziska az egyik művész, aki részt vett a játék különböző grafikáinak elkészítésében, mind az Early Access kezdetén, mind a hamarosan megjelenő tartalmakhoz.

Ami néhány játékost félrevezethetett, az az a tény, hogy a portrékat hiperrealista szemlélettel készítették.

Ez olyasmi, amit – gyengébb eredményekkel – a mesterséges intelligencia sokszor próbált utánozni. Nem szabad azonban elfelejteni, hogy ha az AI-k képesek egy stílus kidolgozására, az azért van, mert az már korábban is létezett. Ebben az értelemben a Manor Lords áldozatul esett a felhasználók növekvő aggodalmának az ilyen típusú eszközök használatával kapcsolatban. Most, hogy kiderült, hogy bizonyos cégek használják őket, ez a probléma nagyon gyakori lesz.

A Manor Lords elleni vádaskodás a lehető legrosszabbkor jött. Ugyanis éppen a napokban hirdettek sztrájkot a generatív mesterséges intelligencia-eszközök miatt, amely a játékvilág néhány legfontosabb vállalatát érinti. Ennek ellenére a közösség elfogadta Greg Styczen válaszát. Úgy tűnik, hogy az AI-használat a jövőben nem lesz vitatott kérdés a játékban.

Forrás: Reddit, Steam

Spread the love
Avatar photo
"Historian by profession, gamer since historical times."

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu