Komoly baj lehet egyes Xbox One konzolokkal?! Íme, mit tehetsz, ha téged is érint!

TECH HÍREK – Egy friss jelentés szerint bizonyos Xbox One konzolok nem tudják letölteni a firmware-frissítéseket.

 

 

A Digital Foundry az Eurogameren megjelent beszámolója szerint a konzol 2013-as launch modelljei – a fenti képen látható nagyobb, videómagnóra hasonlító konzol, szemben a 2016-os Xbox One S revízióval – nem tudják letölteni a legújabb firmware-frissítést, ha egy ideje nem frissítették őket.

A jelentés a NeoGAF játékfórumon megjelent néhány állításból ered, miszerint a játékosok nehezen tudták letölteni a régebbi Xbox One konzolok frissítéseit.

További vizsgálatok után a Digital Foundry csapata megállapította, hogy az elavult firmware-t tartalmazó Xbox One konzolok már nem biztos, hogy képesek frissíteni.

A csapat három Xbox One konzolt próbált frissíteni – kettő 2017-es, egy pedig 2018-as dashboardot futtató konzolt.

Egyik sem tudott frissíteni a legújabb firmware-re – nemcsak úgy, hogy megpróbálták letölteni a frissítést, hanem úgy sem, hogy a frissítést egy USB-pendrive-ra mentették, és így próbálták telepíteni.

Az Xbox-konzolok csak akkor tudnak online működni, ha a legújabb firmware-t futtatják. Ez azt jelenti, hogy ezek a konzolok jelenleg nem tudnak hozzáférni az Xbox Live-hoz. Nem működnek az olyan digitális vásárlások sem, amelyek online ellenőrzést igényelnek.

A jelentés arra is rámutat, hogy ha valaki visszaállítja gyári állapotba az egyik ilyen konzolt (például eladás céljából), akkor gyakorlatilag „tönkreteszi” azt. Ugyanis az eredeti beállítás részeként nem lesz képes letölteni a legújabb firmware-t.

 

Mit lehet tenni, ha Xbox One tulajdonosként ilyen helyzetbe kerülünk?

 

Sajnos egyelőre nincs elérhető megoldás a problémára. Jó hír, hogy a jelentés szerint az Xbox One S konzolok nem érintettek. Valamint úgy tűnik, hogy az évek során rendszeresen frissített Xbox One konzolok is a szokásos módon frissíthetők. Valószínűnek tűnik, hogy egyelőre csak a régebbi firmware-rel rendelkező launch modell Xbox konzolokat veszélyezteti a hiba.

A Digital Foundry azt állítja, hogy felvette a kapcsolatot a Microsofttal a problémával kapcsolatban, és „bízik abban, hogy a problémát orvosolni fogják”, de megjegyzi, hogy „a helyzet kínos kérdéseket vet fel az internetkapcsolatra támaszkodó konzolhardverek jövőbeli kilátásaival kapcsolatban, amelyek teljes körű működéséhez internetkapcsolatra van szükség”. Addig is a legjobb, amit bárki tehet, hogy nem próbálja visszaállítani a gyári állapotot a konzolon és vár a jövőben érkező javításra…

Forrás: Eurogamer

Spread the love
Avatar photo
"Historian by profession, gamer since historical times."

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu