A ShadPS4 fejlődése megállíthatlan! [VIDEO]

A Sony előző konzolgenerációs hardverének emulációja szinte követhetlen mértékben fejlődik, és tényleg csak hónapok kérdése lehet, hogy a legtöbb nagyobb cím legalább a játékig eljusson a ShadPS4-ben.

 

Már több alkalommal is beszámoltunk arról, hogy miképp alakul a ShadPS4 sorsa. Szerencsénkre csak pozitív hírekről kell beszámolnunk, ugyanis eddig nem tűnt úgy, hogy a Sony fellépett volna a fejlesztő ellen. Ha a Nintendo Switch emulátorát készítené, biztosan ugyanúgy járt volna az illető mint anno a Yuzu (és a 3DS-es Citra) csapata, amikor peren kívül hatalmas kártérítést kellett fizetniük, bár ez egyáltalán nem állította meg a már több mint hét éve megjelent hybrid platform emulációján történő munkát. Az a jó, mert a játékmegőrzés fontos.

A lent beágyazott videóban azt láthatjuk, hogy a Red Dead Redemption Remastered (legszívesebben három idézőjelbe tennénk a Remastered szót, mert minden ez, csak nem az, inkább neveznénk újrakiadásnak…) már eljut a játékba a ShadPS4-en. Persze a Rockstar Western-kalandja még nem játszható, de két hete még csak a bootolásig jutott, a fejlődés megállíthatlan. A videóban azért más címek is felbukkannak.

A One Piece Unlimited World Red, a Tomb Raider I-III Remastered, a Steamworld Dig 2, illetve a Persona 5 Royal is látható a videóban, és persze eltérő teljesítményt láthatunk címenként, ami azért is érthető, mert az emulátor még nagyon fiatal, ebből adódóan egyáltalán nem lehet még kifinomultnak sem nevezni. Mégis fel tudta kelteni a közönség figyelmét, pedig van másik PlayStation 4-es emulátor is. A cél végső soron az lenne, hogy a Bloodborne-t PC-n játszhassuk, maximum nem natív módon, hanem emulálva. A FromSoftware-t és a Sony-t hiába nyaggatjuk: nem fognak csinálni semmit sem.

A ShadPS4 azért is tud ilyen gyorsan fejlődni, mert a processzor architektúrája a konzolban ugyanúgy x86-64 alapú, amit egy számítógépben találunk. Nincsen Cell, amit a PlayStation 3-ban használtak, így nem annyira összetett feladat kidolgozni a PlayStation 4 emulációját.

Forrás: WCCFTech, GitHub

 

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu