Battlefield: „Battleverzum” készül az Electronic Artsnál?

A Battlefield jövője kifejezetten ambíciózusan hangzik, de kérdéses, hogy vajon ennyire nagyratörő célokat képes lesz-e az Andrew Wilson vezette kiadó elérni a Call of Duty-val korábban komolyabb versenyre kelő, de manapság gyengélkedő franchise-zal.

 

Amikor Wilson az Electronic Arts élére állt, azt mondta, hogy a kiadó lesz a világ legnagyobb videojátékos cége, idén pedig már olyan világról álmodozott, ahol 3 milliárd ember fog létrehozni a kiadónak játékokat az Electronic Arts mesterséges intelligencia-technológiájával. Most is hasonlóan nagyot mondott talán Wilson, ugyanis a Battlefield következő része szerinte a kiadó történelmének legambíciózusabb projektje lesz.

Erről az Electronic Arts negyedéves üzleti jelentésében beszélt. Persze, hogy jó három hónapja volt a cégnek, hiszen az EA Sports College Football 25 és a többi élő szolgáltatású (live service) termékek az elvárásokon túl teljesítettek. Most pedig izgatottak, hogy a Madden, az EA Sports FC és a Dragon Age: The Veilguard miképp fog szuperálni. A Battlefieldet is elég erősen hypeolja a kiadó, pedig a franchise eléggé zűrös utakon járt. A Battlefield 2042 nem nagyon győzte meg a veterán rajongókat (és a Steamen jelenleg közepes, Mixed értékelése van csak), és egy teljes stúdiót bezárt a kiadó, holott az a csapat egyjátékos projekten dolgozott…

„Ez nemcsak az egyik legfontosabb prioritásunk, hanem történelmünk egyik legambiciózusabb projektje is. A legjobb csapatot hoztuk össze a szükséges erőforrásokkal és technológiával, hogy egy epikus Battlefield-élményt nyújtsanak,” mondta Wilson az új Battlefieldről. A stúdió bezárása ellenére is az eddigi legnagyobb csapatnak nevezi a vezérigazgató a csoportot, ami a játékon dolgozik, és egy Battlefield-univerzum felépítése a cél, ahol az egy- és többjátékos élmények egymáshoz kötődnek. Tehát Battleverzum készül…

A Battlefieldben azért bízik a kiadó, mert a csapatuknak egyedi képessége van a hallgatásra, tanulásra és a közönségből az inspirációszerzésre, és a franchise az utóbbi 12 hónapban több mint 25 millió játékost vonzott be. Kissé túlzottan optimista.

Forrás: PCGamer, Electronic Arts

Spread the love
Avatar photo
BadSector is a seasoned journalist for more than twenty years. He communicates in English, Hungarian and French. He worked for several gaming magazines - including the Hungarian GameStar, where he worked 8 years as editor. (For our office address, email and phone number check out our impressum)