„Pompás, érzelmekkel teli” – Mark Hamill legendás mozieposzhoz hasonlította új animációs filmjét!

MOZI HÍREK – Mark Hamill a DreamWorks-nél készülő filmjét élete talán legnagyobb sikeréhez hasonlította…

 

 

Mark Hamill legújabb szerepe a hamarosan megjelenő A vad robot című animációs filmben lesz. A színész szerint a filmnek több közös vonása van a Csillagok háborújával, mint a sci-fi zsáner. A Peter Brown bestsellere alapján készült A vad robot Roz robotot (Lupita Nyong’o) követi, aki a vadonban próbál túlélni. Miután hajótörést szenved egy szigeten, Roz csatlakozik néhány állathoz, és örökbe fogad egy fiatal gólyát, megtanítja repülni, mielőtt a faja elvándorolna. A könyv kedvelt klasszikus, amely elgondolkodtató kérdéseket tesz fel a szülőségről és arról, hogy mit jelent embernek lenni, Mark Hamill pedig nagy dicséretben részesítette az animációs adaptációt, és a Csillagok háborúja című sci-fi nagyágyúhoz hasonlította.

A San Diego-i Comic-Con 2024-en (a The Hollywood Reporter szerint) Hamill és A vad robot szereplői a Chris Sanders (Lilo & Stitch) rendezésében készülő film munkálatairól beszéltek. Hamill elárulta, hogy régóta rajong a könyvért. Tudta, hogy az animációs filmben hatalmas potenciál rejlik. Hamill így nyilatkozott:

„Arra gondoltam, >>Ha csak egy kis százalékát is meg tudnák ragadni a könyv hatásának…<< Meg kell mondjam, fantasztikus munkát végeztek”.

Hamill ezután megdöbbentette a közönséget azzal, hogy A vad robotot a leghíresebb franchise-hoz, a Csillagok háborújához hasonlította.

Függetlenül a franchise modern részeivel szembeni ellenérzésektől, az eredeti Star Wars-trilógia mindig is minden idők egyik legnagyobb sci-fi filmes sagájaként marad meg a köztudatban. A színész elmondta, hogy A vad robotot nehéz leírni:

„Egyszerűen csak látnod kell. Arra emlékeztet, amikor annak idején megpróbáltam leírni a Star Wars-t azoknak, akik nem látták. Pompás. Érzelmekkel teli. Annyi szinten működik. A gyerekek imádni fogják. Az egész család imádni fogja.”

A vad robot című filmet először az Annecy Animációs Fesztiválon mutatták be az év elején. Most a nagyközönség is bepillantást nyerhet a DreamWorks új filmjébe. A lenyűgözően színes, vibráló animációval a mozi már most bebetonozta magát az utóbbi évek egyik legszebb animációs filmjeként, és még mindig több mint egy hónap van hátra a bemutatóig.

A The Wild Robot 2024. szeptember 27-én kerül az amerikai mozikba. A magyar premier október 24-én várható.

Forrás: THR

Spread the love
Avatar photo
"Historian by profession, gamer since historical times."