A Bungie volt dolgozói a stúdió vezérigazgatójának távozását követelik!

Pete Parsonst rengetegen célkeresztbe vették, és talán joggal, ugyanis mégis olyan emberek kritizálják a stúdió vezetőjét, akik neki dolgoztak!

 

Szerdán jött a hír, hogy 220 főt, azaz a stúdió kb. 17%-át elbocsátják a Bungie-tól a tipikus indoklásra hivatkozva (játékipari változások, növekedő fejlesztési költségek), további 155-öt pedig a Sony Interactive Entertainmentbe „integrálnak”. Erre aztán többen is a Twitteren fejezték ki a dühüket Pete Parsons iránt. Mindannyian mérgesek a döntés miatt, és sokan személyes történetet is adtak hozzá a mondanivalójukhoz, és azt már nehéz kitalálni.

„Hazug vagy, tolvaj és még sok minden más, amiről nem beszélhetünk nyilvánosan. Mondj le, méghozzá a Sony óriási kifizetése nélkül. Ez nem a Sony-ra tartozik, ez egyenesen a vezetés kudarca. Ez tiszta és egyszerű dolog,” állította Liana Ruppert közösségi menedzser. „Pete egy vicc. A vezetőség vállal felelősséget bármiért is, vagy még mindig csak „visszatartja a bónuszokat”, és majd „házon belül rendezik”? A rossz vezetés összetörte minden idők egyik legnagyobb fejlesztőjét. Vonuljál már vissza, Pete!”, tette hozzá Griffin Bennett, egy korábbi Destiny-közösségi menedzser.

Sam Bartley, egy másik korábbi közösségi menedzser és koordinátor a következőket írta: „Gyáva. Te tetted ezt. Te választottad ezt. Már a „ne dolgozz együtt vele” listán vagyok, és már nem is érdekel. A szemembe hazudtál. Egyenesen a szemembe. Meghívtál, hogy nézzem meg az új kocsijaidat két nappal azelőtt, hogy elbocsátottál. Kettő. Kib*szott. Nappal. Korábban. Menj el. Most.”

A Marathon reboot és a Destiny franchise továbbra is fejlesztés alatt áll, az elbocsátott emberek pedig jó végkielégítési csomagot kapnak (fizetések, bónuszok, egészségügyi támogatás). De most azt hallani a Game File-t futtató Stephen Totilótól, aki három forrására is hivatkozott, hogy a leépítések akkor is megtörténtek volna, ha a Destiny 2: The Final Shape is hatalmas siker lett volna. Már 2024 elején tervezték a kirúgásokat!

Totilo forrásai szerint a Bungie folyamatosan elmaradt a Sony pénzügyi céljaitól, és 2023 eleje, a Destiny 2: Lightfall megjelenése óta folyamatosan bukta a lóvét. Amikor a Sony 2022-ben megvette a Bungie-t, teljes autonómiát ígértek, de a Bungie vezetősége tavaly már beleegyezett abba, hogy mélyebbre kell „vágni”, hogy a Sony-nak ezzel bizonyítsák, hogy komolyan gondolják a pénzügyieket. Ezért volt tavaly októberben kb. 100 fő elküldve, ami úgy tűnik, hogy nem volt elegendő.

Vicc, ami a Bungie-nál folyik.

Forrás: VGC, VGC, Game File

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)