A venezuelai elnök szerint Elon Musk „feltörte” a helyi Választási Tanács szervereit, hogy az eredményeket befolyásolja, Must szerint az elnök „betépett a saját, drogjából” [VIDOÓ]

TECH HÍREK – Nicolas Maduro venezuelai elnök azt állította, hogy a SpaceX és Tesla milliárdos Elon Musk feltörte a venezuelai Nemzeti Választási Tanácsot, így Maduro nem tudta megosztani a választási eredményeket. Maduro állításai a legújabbak a venezuelai elnök és a milliárdos közötti vitában, a két fél a közösségi médiában közzétett posztokon és sajtótájékoztatókon keresztül került már szembe egymással.

 

Ezek során Maduro meghívta Muskot egy egy az egy elleni verekedésre, aki azzal a feltétellel fogadta el az ajánlatát, hogy lemond, ha Musk nyer. A venezuelai választások a legutóbbiak a globális politikai bizonytalanságban, az amerikai kormány is állást foglalt és megosztotta, hogy szerinte a venezuelai ellenzéki vezető nyerte a választásokat.

Maduro vádaskodásának egy klipjét osztották meg az X-en, ahol úgy tűnik, hogy a venezuelai kommunikációs rendszer és különösen az ország Nemzeti Választási Tanácsát érintő rendszer elleni állítólagos kibertámadásról beszél. A hangfelvétel gépi fordítású változatában Maduro azt vázolja, hogy felkérte Oroszországot és Kínát, hogy értékeljék az infrastruktúra integritását, a klip pedig azzal zárul, hogy az elnök kijelenti: biztos benne, hogy a zavarást „Elon Musk hatalma irányította”.

Válaszul Musk megosztott egy képet a Kábítószer-ellenes Ügynökség (DEA) által közzétett hirdetésről, amely akár 15 millió dolláros díjat is felajánl a venezuelai elnök letartóztatásáért vagy elítéléséért. Musk képaláírása azzal vádolja Madurót, hogy „elszállt a saját, nagyon nagy mennyiségű kábítószer-készletétől”, majd azt állítja, hogy az általa megosztott kép egy „valódi, valódi DEA jutalomplakát”.

Musk megjegyzése volt a legutóbbi abban a sorozatban, amelyben a venezuelai elnök ellen szállt szembe a közösségi médiában közzétett posztjain keresztül. Más posztjaiban megfenyegette Madurót, hogy „szamáron viszi Gitmóba”, és megosztotta, hogy „eljön érte”. Gitmo a Guantanamo-öböl rövidítése, a hírhedt kubai amerikai börtöné. Musk a közte és Maduro közötti harccal kapcsolatos megjegyzéseiben a milliárdos elismerte, hogy Maduro maga is „nagydarab fickó”, aki „valószínűleg tudja, hogyan kell harcolni”.

Úgy véli továbbá, hogy a venezuelai elnök „meghátrál” a vele való harc elől, utalva arra, hogy utóbbi csak beszél, de nem cselekszik. Egy esetleges összecsapásuk esetén Musk nemcsak hogy hajlandó megküzdeni Maduróval egy általa választott helyszínen, de azt is tanácsolta neki, hogy „hozza magával a kedvenc szamarát is”. A venezuelai elnököt börtönbe küldeni szándékozó terveinek folytatásaként Musk arra is kérte X követőit, hogy „kérdezzék meg, milyen méretű narancssárga overallt szeretne [MADURO] Gitmóban”.

A venezuelai választások, amelyeken Maduro és az ellenzék is győzelmet aratott, az ellenzék részéről széles körű zavargásokhoz vezettek az országban. Az amerikai külügyminisztérium is megosztotta véleményét, miután mérlegelte lehetőségeit, és felvázolta, hogy az eredményhirdetés „mélyen hibás” volt, és nem „a venezuelai nép akaratát képviselte”.

Forrás: WCCFTECH

Spread the love
Avatar photo
theGeek is here since 2019.