Komoly visszaesések a videojátékos hardverek eladásai terén az USA-ban!

TECH HÍREK – Ahogy a Circana felfedte, 2024 júniusában az Egyesült Államokban a videojáték hardverekre, tartalmakra és kiegészítőkre fordított kiadások 5%-kal csökkentek 2023 júniusához képest. Ennek ellenére még mindig jelentős, 4,6 milliárd dolláros bevételt hozott. Az első félévben az előző évhez képest 1%-os növekedést tapasztaltak, ami összesen 27,3 milliárd dolláros bevételt jelentett.

 

Júniusban a tartalmakra fordított kiadások 2%-kal csökkentek, 4,1 milliárd dolláros profitot hozva. Meglepő módon a mobiljáték-tartalmak kiadásai 12%-kal nőttek, kiegészülve a nem mobilos előfizetési tartalmak, például az Xbox Game Pass 4%-os növekedésével. Annak ellenére, hogy ezekben a kategóriákban növekedés volt tapasztalható, a konzoltartalmakra fordított kiadások 26%-os csökkenése ellensúlyozta ezt.

A 2024 júniusának legjobban eladott játékai közé tartozik az Elden Ring, a Call of Duty: Modern Warfare III, a Hogwarts Legacy és, ami a legmeglepőbb, a Kingdom Hearts: Integrum Masterpiece. A meglepetés a rangsorban bekövetkezett hatalmas változásból ered. Múlt hónapban a 399. helyen állt, most pedig a harmadik helyre ugrott. Ez a hatalmas eladásváltozás valószínűleg annak köszönhető, hogy a játékok nemrégiben elérhetővé váltak a Steamen, amit a rajongók már régóta vártak. Korábban csak a Nintendo Switch-en voltak elérhetők Cloud mentéseken keresztül.

A PlayStation legjátszottabb játékait vizsgálva sok közülük ingyenesen játszható játék. A Roblox, a Multiversus és a Fortnite a top három között szerepelnek. Azonban az Elden Ring és a Grand Theft Auto V is bekerült a top tízben játszott játékok közé 2024 júniusában.

A mobiljátékokat tekintve a Roblox továbbra is az egyik legnépszerűbb játék, havi bevételei 15%-kal növekedtek. Ez a növekedés főként egy UA kampánynak köszönhető, amely 22%-kal növelte a letöltéseket.

Júniusban a videojáték hardverekre fordított kiadások további 37%-kal csökkentek. Az év első felében a Nintendo Switch szenvedte el a legnagyobb visszaesést, 48%-kal csökkent, ezt követte a PlayStation 5 28%-os csökkenése, majd az Xbox sorozat 18%-os esése.

Annak ellenére, hogy a PlayStation 5-nek jelentős visszaesése volt, a konzol a három közül a legtöbbet eladott konzol volt, vezette a hónap hardverpiacát darabszámban és dolláreladásban. A PlayStation 5 után a Nintendo Switch a második helyen végzett darabszám tekintetében, míg az Xbox sorozat a dolláreladások terén végzett a második helyen.

Összességében a 2024 júniusi kiadások kissé ingadozóbbak voltak, mint a 2023 júniusi, de továbbra is maradt egy pozitív elem a hónapban. A Shadow of the Erdtree segített megerősíteni az Elden Ringet, és a Roblox hatalmas népszerűségnövekedést ért el minden korosztályban, ami tovább segítheti a mobilpiaci eladások növekedését.

Forrás: WCCFTECH

Spread the love
Avatar photo
This user hasn not filled out his biographical info.