A Samsung elnöke teljes körű vizsgálatot rendelt el az Apple termékeinek lemásolásával kapcsolatos vádak miatt

TECH HÍREK – A Samsung elnöke vizsgálatot rendelt el a vállalat ellen az Apple dizájnjának másolása miatt.

 

A Galaxy Buds 3, a Galaxy Buds 3 Pro és a Galaxy Watch Ultra nemrég jelent meg a Samsung kínálatában, de több médium és egyéni megfigyelő is gyorsan rámutatott, hogy a vállalat az Apple dizájnját másolta. Most úgy hírlik, hogy a Samsung elnöke, Jay Y. Lee elrendelte a MX divízió alapos vizsgálatát, miután állítólag a konkurens termékeinek esztétikáját másolták.

A Samsung elnöke akkor lépett közbe, amikor a dizájn plágium és minőségi problémák miatti jelentések megszaporodtak. Egy iparági tisztviselő szerint a belső légkör „nagyon rossz”. Az AjuNews jelentése szerint, amit az X felhasználó @lafaiel vett észre, egy Samsung Electronics bennfentes említette, hogy a feszültség nő a vállalat MX divíziójában, más néven a mobil élmény részlegben. Annak ellenére, hogy ez a szegmens az előző két negyedévben növekedést mutatott a generatív AI funkciók népszerűsítése révén, a koreai óriás súlyos kritikákat kapott a Galaxy Buds 3 Pro minőségellenőrzési problémái miatt. Még ha nem is voltak gyártási problémák a vezeték nélküli fülhallgatók körül, a Samsung elnöke tudomást szerzett a dizájn plágiumról a technológiai óriás mobil részlegében.

Kapcsolódó történet: Az Apple táblagépeinek szállítása 18,2%-kal nőtt 2024 második negyedévében az M4 iPad Pro és az M2 iPad Air megjelenésének köszönhetően, de Kínában nem tudták megismételni ugyanezt a sikert

Egy dolog az Apple dizájn esztétikáját inspirációként felhasználni egy kissé módosított termék létrehozásához, és egy másik teljesen lemásolni azt. Jay Y. Lee szemében ez teljesen elfogadhatatlan volt. A Samsung Electronics bennfentese említette, hogy a feszültség növekszik az MX divízióban, és amikor megkérdezték miért, azt mondta, hogy az elnök közbelépett a Galaxy Buds 3 és a Galaxy Watch 7 sorozat körüli vita után. A bennfentes azt is megemlítette, hogy a belső légkör „nagyon rossz”, utalva arra, hogy több alkalmazott is vizsgálat alatt állhat azért, mert nem használtak eredeti és kreatív ötleteket termékeikhez.

A jelentés nem említi pontosan a következményeket, de ismerve a technológiai ipar brutalitását, Jay Y. Lee arra kényszerítheti a Samsung MX divíziójának vezetőjét, TM Roh-t, hogy cserélje le a jelenlegi alkalmazottakat új tehetségekre, akik nagy erőfeszítéseket tesznek majd a versenytársakétól jelentősen eltérő termékek tervezésébe.

Forrás: AjuNews

Spread the love
Avatar photo
theGeek is here since 2019.