A nemzet aranya 3: Új forgatókönyv és cselekmény részletek

MOZI HÍREK – A nemzet aranya 3 sok éven át szenvedett a fejlesztési pokolban, de a régóta várt harmadik rész most megkapta a legnagyobb frissítést Ted Elliot forgatókönyvírótól. A 20 évvel ezelőtt, 2004-ben megjelent A nemzet aranya Nicolas Cage főszereplésével, mint Benjamin Gates, egy történelemrajongó kincsvadász, aki a Függetlenségi Nyilatkozatot akarja ellopni. Annak ellenére, hogy vegyes kritikákat kapott, mind a Nemzet aranya, mind a folytatása, a Nemzet aranya: Titkok könyve hűséges követőtábort alakított ki, és a rajongók kétségbeesetten várják a harmadik részt, hogy lezárják a második film legnagyobb rejtélyét.

 

A National Treasure Hunt podcastban való megjelenése során Ted Elliot néhány bombaként ható részletet osztott meg a harmadik részről. A forgatókönyvíró megerősítette, hogy elkészült a forgatókönyv első vázlata. A nemzet aranya 3 körüli hírek vegyes üzeneteket küldtek a projekt létezéséről, de Elliot felfedése megerősíti, hogy végre valóban készül. Elliot továbbá felfedte a harmadik rész irányát és felvillantotta, hogyan fognak a karakterek egymással kölcsönhatásba lépni a filmek közötti hosszú idő után. Így nyilatkozott:

„A harmadik film megírása kapcsán úgy gondolom, hogy van egy változás Ben és Riley belső kapcsolatában, amit mindkét színész nagyon fog élvezni… Riley változott a legtöbbet [mindenki másnál.] Ha csak megnézed az első és a második filmben számára megállapított két pontot. Az elsőben ő az informálatlan közönség. […] Ez a szerepe. Ő az a fickó, aki azt mondja: ‘Miről beszélsz ott?’ A másodikban írt egy könyvet a kripto történelmről. És igaza van! Tud valamit, amit Ben nem tudott a történelemről. Csak azt kell gondolnom, hogy ez folytatódott. Nehezebb lesz a történelmi magyarázatot megírni, mert […] vannak dolgok [amiket Riley] most már tudhat.”

Elliot felfedése megerősíti Jerry Bruckheimer producer korábbi megjegyzéseit a harmadik filmről. Az idei év elején a MovieWebnek nyilatkozva Bruckheimer így szólt:

„Nos, reméljük, hogy lesz egy Nemzet aranya 3. Már jó ideje dolgozunk rajta. Jelenleg egy briliáns író dolgozik rajta, így remélhetőleg, ha időben kapunk egy forgatókönyvet, elküldjük Nicnek [Cage], és ha tetszik neki, megcsináljuk. Mindenképpen szeretnénk.”

A Disney+ National Treasure TV-műsor kánon

Miközben a Nemzet aranya rajongói 17 éve várnak a következő mozi bemutatóra, néhány kincsvadász kalandot már megkaptak a kis képernyőn. A National Treasure: Edge of History egy Disney+ sorozat volt, amely 2022-ben jelent meg, és Jess-t (Lisette Olivera) követte, amint családja titokzatos történetét kutatja. Sajnos a műsor gyenge kritikákat kapott a kritikusoktól és a rajongóktól, és egy évad után törölték. Sok rajongó úgy véli, hogy a műsornak nem szabadna a franchise kánonjába tartoznia, de Elliot nem ért egyet. A forgatókönyvíró megerősítette, hogy beépítette a sorozat néhány elemét, és felfedte az egyik fő karakter sorsát. Így nyilatkozott:

„Sudusky ügynök halott. A TV sorozatot kánonként kezelem […] Megpróbálok valami újat hozni az FBI szerepébe, mint az előző két filmben. Még mindig ők a törvény és rend képviselői, de csak egy kicsit másként működnek.”

Úgy tűnik, hogy a Nemzet aranya 3 fejlesztése végre stabilan halad előre. Az eredeti szereplőgárda, amely magában foglalja Diane Kruger-t és Justin Bartha-t, valamint a fent említett Cage-et, az utóbbi években folyamatosan vissza-visszatértek, hogy vajon szerepelni fognak-e a filmben. Azonban Jon Turteltaub rendező az idei év elején megerősítette, hogy minden főszereplő a Nemzet aranya 2-ből vissza fog térni, hogy befejezze a trilógiát.

Forrás: MovieWeb

Spread the love
Avatar photo
theGeek is here since 2019.