Sandman: Az álmok fejedelme: Neil Gaiman újabb szexuális zaklatási vádak kereszttüzében

MOZI HÍREK – Neil Gaiman, a nagyra értékelt író, akinek nevéhez olyan művek fűződnek, mint a Sandman képregények, illetve olyan népszerű filmek és sorozatok, mint a Coraline és a Good Omens, újabb szexuális zaklatási vádakkal néz szembe. A Tortoise Media „Master: the allegations against Neil Gaiman” című új epizódjában két újabb nő állt elő vádjaival. Az egyik vád az 1986-os évre nyúlik vissza, amikor Gaiman 25 éves volt, és ezzel a történet több évtizedre nyúlik vissza. A két nő csatlakozik ahhoz a három nőhöz, akik júliusban nyilvánosan is megszólaltak a Sandman társszerzője ellen.

 

Az egyik nő Caroline Wallner, aki 2014 és 2021 között bérelte Gaiman woodstocki ingatlanját. Wallner azt állítja, hogy válása után Gaiman szexuális kapcsolatot követelt tőle cserébe azért, hogy ő és lányai maradhassanak az ingatlanban. (Ekkor Gaiman még házas volt Amanda Palmerrel.) Wallner elmondása szerint Gaiman azzal fenyegette, hogy kilakoltatja, ha nem enged a közeledéseinek, így anyagi nehézségei miatt beleegyezett a kapcsolatba. Wallner megosztotta, hogy Gaiman intim együttlétek során azt mondta neki: „Hívd mesterednek.”

Wallnert végül Gaiman üzleti menedzsere szólította fel az ingatlan elhagyására, miután Gaiman elköltözött, és ő nem reagált a tőle kapott explicit fotókra és videóhívásokra. Wallner 275 000 dolláros egyezséget kapott és titoktartási szerződést írt alá.

Julia Hobsbwam, a másik nő, 1986-ban, 22 éves korában állítja, hogy Gaiman agresszív közeledést tanúsított vele szemben, majd erőszakosan megcsókolta és a kanapéra lökte. Hobsbwam el tudott menekülni Gaiman elől. A Rolling Stone jelentése szerint Gaiman továbbra is tagad minden jogsértést, és azt állítja, hogy Wallnerrel a kapcsolatuk konszenzuális volt. Hobsbwam esetében pedig Gaiman képviselői szerint, amint rájött, hogy Hobsbwam nem érdeklődik, abbahagyta a közeledést.

 

Neil Gaiman korábbi zaklatási vádjai

 

Wallner és Hobsbwam vádjai előtt három másik nő is megszólalt júliusban, hogy megosszák Gaiman általi bántalmazásuk történetét. Az egyik vád Gaiman gyermekei korábbi dadájától származik, aki 2022-ben került a családhoz. Elmondása szerint Gaiman első szexuális zaklatása néhány órával az első találkozásuk után történt, Gaiman új-zélandi otthonában, egy fürdőben. Egy háromhetes időszak alatt Gaiman „penetratív szexuális cselekedeteket” hajtott végre vele szemben. A második nő 2003-ban, 18 évesen találkozott Gaimannel egy könyvdedikáláson Floridában. 20 éves korában szexuális kapcsolatba kerültek, ahol a nő fájdalmas együttlétekről számolt be, melyeket nem akart és nem élvezett.

Nem sokkal Wallner és Hobsbwam podcastban való megjelenése után egy Claire álnevet használó nő jelent meg egy másik podcast epizódban, az „Am I Broken: Survivor Stories” című műsorban. Elmondása szerint Gaiman groomingolta és szexuálisan manipulálta őt. A találkozásuk egy 2012-es könyvdedikáláson történt, és később nem kívánt szexuális közeledéseket tapasztalt, beleértve a tapogatást, csókolást, valamint meztelen megjelenést a Skype hívások során. Végül Gaiman megszakította vele a kapcsolatot, amikor nem volt hajlandó lefeküdni vele. Elmondása szerint később egy levelet írt Gaimannek, kifejezve érzéseit az esetről, és Gaiman telefonon azt mondta, hogy nem tudta, hogy így érez, és az autizmusára hivatkozott, amiért félreértette a helyzetet.

Bár jogi lépések eddig nem történtek Gaiman ellen, nem zárható ki a további vádak vagy jogi eljárások lehetősége.

Forrás: MovieWeb

Spread the love
Avatar photo
theGeek is here since 2019.