Már másfél éve is tudott az Intel a processzorainak gyártási hibájáról!? [VIDEO]

TECH HÍREK – Az Intel most nagyon a célkeresztben van, ugyanis most azt hallani, hogy a 13. generációs processzorait érintő oxidációs hibáról már 2022 végén tudott a cég, ami ellen egy újabb csoportos kereset indulhat!

 

Az Intel két legújabb CPU-generációját érintő hibákról már mi is beszámoltunk, és nem csak a mikrokódra térnek ki a problémák, hanem ennél mélyebben kell a választ keresni. Az Intel közösségi menedzsere ugyanis egy közleményben elárulta, hogy a cég nem mostanában ismerte fel az oxidációs hibát, hanem erről már 2022 végén is tudomása volt, ami felettébb gáz…

„A sajtóban jelenleg megjelent Via Oxidation-baj egy kisebb probléma, amelyet gyártási fejlesztésekkel és képernyőkkel kezeltek 2023 elején. A problémát 2022 végén azonosították, és a gyártási fejlesztésekkel és a további ellenőrzésekkel az Intel 2024 elejére megerősítette, hogy az érintett processzorokat teljes mértékben eltávolították a beszállítói láncból. Ennek következtében azonban a polcokon lévő készletek 2024 elejéig fennmaradhattak. A kisebb gyártási problémák minden szilíciumtermék esetében jelen vannak. Az Intel folyamatosan együttműködik az ügyfelekkel a termékhibákról szóló jelentések hibaelhárításában és orvoslásában, és nyilvános közleményeket ad ki a termékproblémákról, ha az ügyfél kockázata meghaladja az Intel minőségellenőrzési küszöbértékeit,” írta a közösségi menedzser.

 

Extended Warranty – Update on 13th/14th Stability Issue
byu/LexHoyos42 inintel

 

Szóval az Intel vagy elhanyagolta a másfél éve (!) azonosított problémát, vagy nem működött a tervezett hibajavítás, ami miatt a processzorok instabilak még ma is. Ennek ellenére az Intel megpróbálja nyugtatni a kedélyeket a plusz két év garanciával (erről írtunk már), de annyi bizonyos, hogy ha a vállalat nem lép hatékonyan, az ősszel érkező Arrow Lake-S processzorok (amik már nem iX-15XXX néven fognak a boltokba jutni…) nem fognak jó eladásokat elérni, mert a közönség egyszerűen az AMD Ryzen 9000 felé veszi az irányt…

Az Abington Cole + Ellery után a Kaplan Core, egy, szintén a csoportos keresetei kapcsán ismert jogi cég, is fontolgatja, hogy eljárást indít az Intel ellen. A posztjukban a Kaplan Gore kijelentette, hogy már folynak a vizsgálatok. Az Intel bár megtolta a garanciát, az előre megépített számítógépekben használt processzorokkal kapcsolatos bajokra ez nem megoldás, és így a garanciális rendszerük hibás, hiszen sok fogyasztót tudnak ezzel kiszolgálni. Az Intel a garanciális cserét sem nagyon hajlamos elvégezni, és néha hetekig, hónapokig processzor nélkül maradtak a fogyasztók, és ezért kártérítést sem kaptak.

Úgyhogy az Intel helyzete nagyon is gyenge lábakon áll…

Forrás: WCCFTech, WCCFTech, Kaplan Gore

 

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)