A Metának minden pénzt megér, hogy a hollywoodi celebek hangjait használhassa!

TECH HÍREK – A Meta digitális asszistenséhez nevesebb emberek hangjait szeretné megszerezni Mark Zuckerberg, és ebben a pénz nekik nem akadály…

 

Már eddig is felettébb megosztó volt, hogy a techóriások a termékeikben híres emberek hangjait használták. Ezzel egy vita robbant ki, mert nem biztos, hogy így az érintett felek a megélhetésüket a későbbiekben biztosítani tudják, és ez főleg a zenével foglalkozó embereket érinti a leginkább. A Metával kapcsolatban a Bloomberg azt írja, hogy Zuck többmillió dollárt fizet a celebeknek, hogy a készülő digitális asszisztens, a MetaAI az ő hangjukkal szólaljon meg. A pontos összeget nem ismerjük.

A Facebook anyacége több színésszel (pl. Awkwafinával, Judi Dench-csel) tárgyalt már, de az influenszerekkel is megy a diskurzus. A MetaAI csak az első ilyen termék, és mindegyiket a mesterséges intelligencia fogja meghajtani. Egy komikus, Keegan-Michael Key is állítólag aktívan tárgyal. Több celeb fontos témákat vetett fel a Metának, de ők jelenleg még anonim illetők. Hollywood legnagyobb ügynökségei szervezték a találkozót a Metával, de még nem tudni, hogy azok mekkora részesedést kapnak majd. Ha a megállapodások megszületnek, többmilliós összegek jutnak el a híres emberek számlájára.

Zuckerberg korábban már kimondta, hogy a cég mesterséges intelligenciával kapcsolatos költekezései drasztikusan megugrottak, és a többi költségekkel együtt ez kb. 37 milliárd dollárnak felel meg. 2024 elején ez még csak 30 milliárd dollár volt, úgyhogy nyilvánvalóan a cég mindent bele kíván adni az MI-ipar körül zajló eseményekbe. Viszont miképp használja a MetaAI a celebek hangját? Valószínűleg a lekérdezésekre a válaszokat az ő hangjukon kapjuk, hogy interaktívabb élményben legyen részünk. Ezek a megállapodások csak korlátozott ideig szólnának, így a szerződések lejárhatnak, ha azokat nem hosszabbítják meg. A Meta valószínűleg addigra megköti a megállapodásokat, mire szeptember végén jön a Connect konferenciája, ahol ezeket az MI-s eszközöket bemutathatja.

Tavaly Snoop Dogg, MrBeast vagy Tom Brady-hasonmásokból készült chatbotot mutatott be a Meta, de júliusban le is állította ezeket a Meta a gyenge fogadtatás miatt. Csak nehogy így járjon a MetaAI is.

Forrás: WCCFTech, Bloomberg

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)