Egy hónapot már kihúzhatunk: ekkor biztosan nem jelenik meg a Dragon Age: The Veilguard!

A BioWare következő játéka még mindig nem rendelkezik pontos megjelenési dátummal, ami azért is furcsa, mert elvlileg sokat nem is kell már várnunk rá.

 

Az Eurogamer fedezte fel, hogy a játék kiadója, az Electronic Arts negyedéves üzleti jelentésében kicsit pontosított azon, hogy mikor fog a Dragon Age: The Veilguard eljutni a boltokba. Annyit írtak, hogy Q3, ami a harmadik negyedévet jelenti. Ez nem a naptári harmadik negyedév, ugyanis az júliustól szeptemberig tart, és ha szeptemberben jönne a BioWare régóta várt játéka, akkor már tudnunk kellene, hogy mikor rajtol az el. Ez az üzleti harmadik negyedévet jelenti, és mivel az évük áprilisban kezdődik, ez október és december között lesz.

Eddig azt hallottuk, hogy a Dragon Age új epizódja valamikor ősszel fog megjelenni, és ezzel kihúzhatjuk a szeptembert. Marad október és november, és a BioWare nemrég egy blogposztban azt írta, hogy augusztus folyamán egy (tartalmi?) menetrendet és egy mélyebb betekintést is kapunk a játékból, plusz közölni fogják, hogy napra pontosan mikortól ülhetünk neki a játékna. Mi valamelyik novemberi keddre tippelnénk, de gyakorlatilag még ki tudja, hogy mi lehet ebből?

A Dragon Age: The Veilguardról már írtuk, hogy 140 ezer sornyi párbeszéd lesz benne, ami a Dragon Age: Inquisition 88 ezrénél több, és a Baldur’s Gate 3 becsült 114921 sorát is felülmúlja. Az évszak során érkezhet a Vampire: The Masquerade – Bloodlines 2 is (de erről azt sejtjük, hogy a Paradox és a The Chinese Room elhalaszthatja, mert a Gamescomra sem viszik ki), illetve a Kingdom Come Deliverance 2 is. Az Avowed már kiesett a listából, mert a Microsoft és az Obsidian megerősítette (mi meg megírtuk), hogy a megjelenési dátumot átrakták a jövő évre.

A Dragon Age: The Inquisition PlayStation 5-re, Xbox Series-re és PC-re fog megjelenni valamikor. De mikor? Ezt hamarosan megtudjuk.

Forrás: PCGamer, Eurogamer, BioWare

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)