Stratégiai fordulatot vehet a SEGA egyik fontosabb franchise-a?

Az is lehet, hogy a műfaj maga lesz stratégia, de egy másik IP-ből készül valami a japán kiadónál, ami július 26-án levédetett egy nevet.

 

Szóval eltelt egy hét, mire nyilvánosságra hozták, de ez nem is lényeges, mert általában egy név regisztrációja még nem jelenti azt, hogy abból valami létre is jön. Elég a Capcom régóta elveszett Souls-klónjára gondolni. Emlékszik még valaki a PlayStation 4-exkluzívként bejelentett Deep Downra? Igaz, azt legalább láthattuk is valamennyit, de itt még nem tartunk a SEGA által levédetett Yakuza Wars esetében…

A Yakuza Wars névből arra lehetne tippelni, hogy a Yakuza franchise-ból készülhet valamilyen valós idejű stratégia. Ebben egy kis csavar is van, ugyanis a franchise manapság már Like a Dragon néven futhat, és ez az elnevezés ennek ellenére is a Like A Dragon 9-re utalhat, ami már készül. Lehet, hogy ez lesz az alcíme. A másik elképzelésünk az lehet, hogy a Creative Assembly dolgozik egy Total War-játékon, ami egy kisebb japán ízzel csavarhat egyet a franchise-on. Elvégre a névből ez is könnyedén az eszünkbe juthat. De már volt a Total War: Shogun korábban, de az történelmileg egy kicsivel korábbi időszakban játszódott. Talán a Like a Dragon: Infinite Wealthben látott minijátékból akarnak valami teljeset?

Ha esetleg szerencsénk van, akkor az őszi Tokyo Game Show során talán valamit elárul a projektről a SEGA, hiszen mégis egy japán kiadóról beszélünk, és kizárt, hogy kihagynák a rendezvényt. És így az időzítés is logikus, hiszen a bejelentésre már levédetett névvel hozhatják el a közönségnek ezt az új játékot. Sok értelme nincsen találgatni, hogy mikor, illetve milyen platformokra fog megjelenni, ugyanis most még csak egy nevet tudunk és semmi mást, így tényleg csak merő spekuláció az egész.

Akármit is takar a Yakuza Wars, valami meglepő lesz ez. A Ryu Ga Gotoku Studio korábban már utalt arra, hogy az új Like A Dragon meg fog lepni bennünket. A két pontot pedig könnyű összekötni.

Forrás: Gematsu, Chizai Watch

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu