The Legend of Zelda: Echoes of Wisdom: fedezzük fel Hyrule-t! [VIDEO]

A Nintendo Switch következő nagy dobásáról új részleteket közölt a nagy N, és bár eddig is izgalmasnak hangzott a Zelda-kaland (ezúttal nem Link lesz a főszereplő!), az új részletek még inkább azzá tették.

 

Hyrule egy hatalmas föld, ahol Zelda hercegnő bőséges bőségben fogja végigjárni nagy kalandját a központi fennsíktól (ahol Hyrule vára áll a vár-várossal körülvéve) egészen a legkülső területekig, minden egyes változatos régióban új és érdekes emberekkel fog találkozni. A Gerudo-sivatag perzselő dűnékből áll, ameddig a szem ellát, és gyakori homokviharokra hajlamos, ami nem jelent gondot a Gerudo törzs asszonyainak, de itt sok rejtéllyel teli rom van, és egy oázis, egy nagyszerű hely a pihenésre. Jabul Waters otthont ad Hyrule legfestőibb vízi útjainak. Itt találjuk a tengeri és a folyami Zorát is, akik mindketten a saját falujukban laknak, bár nem mindig jönnek ki egymással. Félelmetes sziklák és lávafolyamok uralják az Eldin vulkán vidékét. Pacarico falu a hegy lábánál fekszik, de a goronok otthonához veszélyes ösvényeken kell dacolni, hogy elérjünk oda. Azok a sziklák finomnak tűnhetnek, de nem a hyliaiaknak valók. A Faron-mocsárvilág a növényzet buja labirintusa. A dzsungelben bolyongva talán egy Deku bozótosra bukkanhatunk. A pletykák szerint ezek a különös lények mohó édesszájúak. Utazásunk során valószínűleg találkozni fogunk olyan emberekkel, akik kisebb-nagyobb problémákkal küzdenek. A küldetéseket bármikor nyomon követhetjük a kalandnaplódat böngészve. Az emberek problémáin való segítés nagy része az utazásnak, és a bölcs hősök gyakran jutalmat kapnak jótetteikért.

Az úti pontok (Waypoint) néven ismert objektumok szétszórva találhatók a földön. Ha egyszer felfedeztünk egyet, gyorsan visszatérhetünk hozzá, ha kiválasztjuk a térképen. Még a gyors utazás előnye ellenére is kihívást jelenthet Hyrule-ban közlekedni. Ilyenkor miért gyalogolnánk, ha lovagolhatunk is? Galoppozzunk át a gyengébb ellenségeken, hogy elszálljanak, és könnyedén átugorjunk kisebb akadályokat. Ha megtanuljuk, hogyan kell répa-Echót készíteni, akkor a világ bármely pontjáról hívhatjuk a hűséges paripát. Ahogy felfedezzük a világot, találkozhatsz smoothie boltokat, ahol finom italokat keverhetünk az összegyűjtött hozzávalókból. A smoothie-knak különböző hatásai vannak a kiválasztott összetevőktől függően. Biztosan jól jönnek majd az utazás során. Ruhákat és kiegészítőket is használhatunk, amikkel a szebb kinézet mellett jobb képességeket szerezhetünk.

Akár zord fennsíkokon, akár kanyargós barlangokon vagy más összetett helyszíneken keresztül túrázunk, a siker kulcsa az Echók (visszhangok) létrehozása, de néha előfordulhat, hogy ezek nem elegendőek. Egy ilyen hatalmas sziklát nem lehet Echóként megtanulni, és a másik Echónk sem fogja elmozdítani. Az ilyen akadályok esetén a Tri a Bind erejével védelmet nyújt, így egy hatalmas szikla is követheti Zelda mozgását. A Bind segíthet felszínre hozni az elásott kincseket, vagy akár át is helyezhetjük a kellemetlen ellenségeket. A Bindet az Echókon is használhatjuk. Legyünk kreatívak, és találjuk meg a módját, hogy előrébb jussunk. Vagy ha mi szeretnénk követni egy mozgó tárgyat, használhatjuk a Reverse Bondot. Használjuk egy lény repülési vagy gyors mozgási képességét. A Bind és a Reverse Bond közti váltással okosan utat törhetünk magunknak. Engedjük szabadjára a fantáziánkat, és biztosan mindenféle ötlettel fogunk előállni. Használjuk a Bindot az Echókkal együtt, hogy leküzdhessük az akadályokat. E két képesség együttes működésének megértése alapvető fontosságú lesz a fejlődéshez.

A The Legend of Zelda: Echoes of Wisdom szeptember 26-án érkezik a Nintendo Switch-re.

Forrás: Gematsu

 

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)