Denevérek álltak Bridget Jones boldogságának útjába

MOZI HÍREK – Meg kellett szakítani az új Bridget Jones-film forgatását, mert szakértők szerint a stáb munkája zavarhatja a helybeli denevérpopuláció megszokott életritmusát. A Bridget Jones: Bolondulásig, népszerűen csak Bridget Jones 4. néhány jelenetét Keswick közelében, a szabadban forgatták.

 

Keswick a festői Tóvidék legészakibb városa, közkedvelt üdülőhely, a romantikus környék pedig természetvédelmi terület, a kirándulók kedvence. Az itt honos denevérek is védelem alatt állnak, miattuk aggódnak a természetvédők, mondván, a lármás stáb megriaszthatja őket. A filmeseknek végül sikerült megegyezniük a tiltakozókkal, miután vállalták, hogy csak bizonyos napszakokban tevékenykednek, és távol tartják magukat a denevérek fészkelőhelyétől.

Ez már a második incidens, amit az új Bridget Jones-film forgatása okozott. Pár hete London egyik legelőkelőbb negyedében okozott gondot, hogy a munkálatok miatt arra kérték a helybeli lakosokat, hogy a stáb által megadott idősávokban lehetőleg ne menjenek ki az utcára. Voltak olyan felháborodott polgárok, akik kijárási tilalmat emlegettek.

Közben arról is szólnak a hírek, hogy Renée Zellweger mellett Colin Firth is felbukkant a tóvidéki forgatáson. Tehát a korábbi feltételezéseknek megfelelően tényleg szerepel a negyedik részben is, annak ellenére, hogy karaktere, Mark Darcy a produkció alapjául szolgáló Helen Fielding-regényben elhunyt. Nemes halált halt: aknára futott autójával a szudáni polgárháborúban, amikor emberjogi szakértőként egy segélyszervezet munkatársait próbálta kiszabadítani. Firth megjelenéséről a Mail on Sunday című lap tudósított először, azt latolgatva, Darcy álombeli emlékként jelenik-e meg a filmben Bridget lelki szemei előtt. A romantikus táj mindenesetre erre utal.

(Bridget Jones: Mad About the Boy – hazai bemutató: 2025. február 13.)

Spread the love
Avatar photo
theGeek is here since 2019.