Még ma kipróbálhatod a Fallout 1 remake-jét – mutatjuk, hogyan!

Ma jelenik meg a Vault 13 nevű ambiciózus RPG mod demója. A Fallout 1 frissített változatának futtatásához – nem meglepő módon – a negyedik rész kell majd.

 

 

A rajongók által készített remake-ek az elmúlt 15 évben általános trenddé váltak a játékvilágban. Míg a nagy cégek néha megfeledkeznek néhány klasszikus játékukról, a játékosok nem. Ebből az igényből született meg a Vault 13. Az eredeti, 1997-es Fallout remake-je a Fallout 4 motorját és eszközeit használja majd, hogy visszarepítsen minket a sorozat első játékához. A Fallout 1 remake demóját mától lehet majd kipróbálni, teljesen ingyenesen.

Mint említettük, ezt a remake-et egy Fallout-rajongókból álló csoport fejlesztette. A csapat keményen dolgozott azon, hogy az eredeti Fallout hangulatát és játékmenetét visszaadja, de modern technológiával. Egy titáni munka, amely a várakozásoknak megfelelően nem rendelkezik a Bethesda támogatásával. Ám mivel a Fallout: Londonhoz hasonlóan olyan cégek támogatják, mint a GOG, a nem hivatalos státusz ellenére is ígéretes jövője lehet.

A teljes nevén Fallout: Vault 13 néven ismert projekt nagy port kavart a sorozat rajongói körében.

Bár az 1.0-s verziója még messze van a véglegestől, ma már egy kis ízelítőt kapunk belőle. A Gry-Online munkatársainak idézete szerint a demó augusztus 9-én kora hajnaltól, magyar idő szerint 05:00-tól érhető el. A projekt hivatalos Discordjáról, illetve ModDB-oldaláról tölthető le. Ahogy az várható volt, a működéshez Fallout 4-re lesz szükséged, mivel ez egy mod a játékhoz.

 

 

Fallout 1 remake / Fallout: Vault 13

 

 

Mit tartalmaz a Fallout 1 remake demója?

 

A fejlesztőcsapat szerint ez a demó verzió egy kis részét képviseli annak, hogy milyen lesz a teljes mod. Összességében a demó lehetővé teszi, hogy felfedezd, hogyan adaptálták az Interplay Productions és Tim Cain játékának eredeti elemeit a Fallout 4 motorjához. Továbbá bizonyos ikonikus helyszíneket, például a jól ismert Vault 13-at és környékét.

A Fallout: Vault 13 teljes verziójának megjelenési dátumát még nem jelentették be. Ám a közösség kíváncsian várja, hogy a projekt milyen messzire jut az ikonikus szerepjáték újjáélesztésének küldetésében. Ahogy azt annak idején ez a modderekből álló csoport elárulta, a remake teljes lesz. Az eredeti játék minden elemét magában foglalja. Ráadásul szinkronhangokkal is kiegészíti, anélkül, hogy mesterséges intelligenciához folyamodna.

Fontos megjegyezni, hogy a Fallout: Vault 13 nem az egyetlen fejlesztés alatt álló projekt a maga nemében. Ezzel párhuzamosan folyik a munka a Project Arroyón, amelynek célja a sorozat második részének újrateremtése, szintén a Fallout 4 motorját használva. Valójában a két csapat szorosan együttműködik, megosztják az erőforrásokat és a közös elemeket, ami mindkét projekt fejlesztését felgyorsíthatja.

Forrás: Gry-Online, Discord, ModDB

Spread the love
Avatar photo
"Historian by profession, gamer since historical times."