Dead Rising Deluxe Remaster: miben múlja felül az eredetit? [VIDEO]

A Capcom új videója bemutatja az életminőséget javító újításokat, hogy inkább a modern verzióval játsszunk az eredeti helyett, és azt is megtudtuk, hogy mikortól vehetjük meg a lemezes kiadást is.

 

A Capcom RE Engine-jével életre keltett Dead Rising Deluxe Remaster a 2006-os klasszikus Dead Rising alaposan kipofozott verziója továbbfejlesztett, akár 4K felbontású grafikával és 60 FPS frame rate-tel. A zombigyilkosok a zombis műfaj újragondolt változatát élhetik át hihetetlen akcióval, túlzó harcokkal, fegyverválasztási lehetőségek hordáival, különc jelmezekkel és egy komikus, mégis lebilincselő történettel.

Olyan fejlesztések érkeztek mint például az, hogy bizonyos műveleteket az adó-vevőn való beszélgetés közben is el lehet végezni, és a hívások megszakítás nélkül folytatódnak még akkor is, ha közben megtámadnak minket. Több képszűrő is van (fekete-fehér, szépia, retro, pixel art…) a fotó módhoz, így a játékosok a legjobb zombivadász fotóriporterként használhatják kreatív izmaikat. Több visszatérő, a rajongók által kedvelt karakter is lesz. Ilyen a militarista Brad Garrison, az új belbiztonsági minisztériumi ügynök, Jessie McCarney és a szűkszavú Russell Barnaby, valamint néhány kedves pszichopata is lesz (Larry Chiang, Steven Chapman, illetve az elítéltek).

A Dead Rising Digital Deluxe Remaster megjelenési dátuma két részre bontható. Először ugyanis csak digitálisan lehet majd megvásárolni, ugyanis a PlayStation Store-on, a Microsoft Store-on és a Steamen szeptember 19-én fog megjelenni. A bolti verzió csak a konzolokra fog elkészülni, a PC-sek pedig ismét pórul járnak. A PlayStation 5 és az Xbox Series kap Blu-ray verziót, mégpedig november 8-ától (eddig csak annyit mondott a Capcom, hogy novemberben jön).

A Capcom célja ezzel a remasterrel egyértelmű. A Dead Rising 5 törölve lett (és a Capcom Vancouver is be lett zárva 2018 szeptemberében), és azóta a franchise-zal nem nagyon foglalkozott a japán cég. Ha a remaster jól fogy, akkor jöhet az új epizód. Ha nem, akkor ennyi lesz csak.

Forrás: Gematsu

Spread the love
Avatar photo
theGeek is here since 2019.