Red Dead Redemption: hamarosan jön a PC-s bejelentés – íme az eddigi legerősebb bizonyíték!

A Red Dead Redemption PS4-es változatának leírása a „mostantól PC-n is elérhető” szöveggel bővült, bár egyelőre nincs megerősítés a Rockstar részéről…

 

 

A GTA IV megjelenése óta évek óta nagy vita folyik arról, hogy a Rockstar Gamesnek mennyi időbe telik kiadni játékainak PC-s verzióját, illetve, hogy a PC-s játékosoknak tovább kell várniuk, mint társaiknak. Van azonban egy játék, amely még sosem látott PC-s kiadást: a Red Dead Redemption. A nyílt világú vadnyugati játék elkerülte a PC-t, és egy ilyen verzióról évek óta pletykálnak. Ám lehet, hogy az út végére értünk, ugyanis a PlayStation Store-ba gyakorlatilag bekerült egy hivatalos említés a játék PC-s verziójáról!

Évek óta olvashattunk pletykákat, féligazságokat és részleteket, amelyek mintha előrevetítették volna a Red Dead Redemption PC-s portját. Azonban úgy tűnt, hogy a Rockstar a GTA VI-ra koncentrált, és nem volt ideje ezen a verzión dolgozni… vagy talán mégis?

Tegnap kora reggel a PlayStation Digital Store frissítette a játék leírását, ahol nagyon egyértelműen a Red Dead Redemption PC-s verziójáról van szó.

Mint olvashattuk, ameddig el nem távolították, a leírás ezzel a mondattal bővült: „Tapasztald meg az epikus nyugati kalandokat, amelyek meghatároztak egy generációt, most először PC-n is.” Habár a Steamen vagy a Rockstar Games Launcherben a játék még nem vásárolható meg, nem kell a sorok között olvasni a következtetések levonásához.

Sőt, ha a Wayback Machine segítségével megnézzük a frissítés megjelenés előtti változatát, a leírás nagy része változatlan, de ezt a szinopszis előtti bevezető mondatot a kora reggeli órákban adták hozzá. Néhány órával később pedig gyanús módon törölték. Ráadásul most a PC-s fejlesztések nyilvánvaló említéseivel zárul, mint például a nagyobb felbontás vagy az ultrawide támogatás.

A Rockstar Games egyelőre hallgat a Red Dead Redemption esetlegesen be nem jelentett PC-s változatáról, legalábbis hivatalosan. Ám ez a PlayStation-csúszás lehet a végső szó. Már csak a hivatalos megerősítésre kell várni a cégtől, ami remélhetőleg a következő órákban, napokban érkezik.

 

A Red Dead Redemption érkezik PC-re, a GTA VI-ra várni kell

 

A GTA V és a Red Dead Redemption 2 nyomdokaiba lépve a Rockstar Games újabb nagy dobása sem érkezik majd azonnal PC-re. A cég a tavalyi GTA VI hivatalos bejelentésében csak a PS5-öt és az Xbox sorozatot említette megjelenési platformként. Ugyanígy a legutóbbi pénzügyi jelentés, amely 2025-re tette a megjelenési dátumot, szintén nem tett konkrétan említést a játékról ezen a platformon, így várhatóan türelmesnek kell lennünk.

Forrás: PC Gamer

Spread the love
Avatar photo
"Historian by profession, gamer since historical times."

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu