Sofia Vergara kitálalt: saját horrorba illő múltja segített neki eljátszani Griselda Blancót!

MOZI HÍREK – Sofia Vergara elárulta, milyen lesújtó tragédia inspirálta őt Griselda Blanco szerepére…

 

 

A Netflix Griselda című filmje 2024 januárjában debütált, és azonnali sikert aratott – nekünk is tetszett, itt írtunk róla. A siker nagyrészt annak köszönhető, hogy Sofia Vergara epikus módon alakította a valós kolumbiai drogkirálynőt, ami a közönséget és a kritikusokat is megdöbbentette. Most, hét hónappal később a Modern család sztárja nyíltan beszél arról, hogy milyen személyes okai voltak annak, hogy elvállalt egy ilyen szerepet.

A Varietyvel beszélgetve Vergara elárulta, hogy néhai bátyja, Rafael volt az, aki arra inspirálta, hogy elvállalja Griselda Blanco szerepét. 1996-ban, amikor még csak 24 éves volt, idősebbik bátyját meggyilkolták, miután egy kolumbiai drogkartell sikertelen emberrablási kísérletet hajtott végre. „Ez tönkretette a családomat” – mondta, mielőtt tovább részletezte volna.

„Tönkretette az anyámat. Teljesen megváltoztatta az életünket. Nem tudtuk, mi történt, miért ölték meg”.

Ötéves fiával, öccsével, húgával és édesanyjával a tragédiát követően az Egyesült Államokba költöztek. „Nehéz volt, mert felelősséget kellett vállalnom az egész családomért” – mondta Vergara a Variety-nek. Csak 10 évvel később, a Cocaine Cowboys című dokumentumfilmnek köszönhetően szerzett tudomást Blancóról. A története annyira magával ragadta Vergarát, hogy tudta, el kell játszania őt. Csak egy probléma volt: Blanco akkor még élt, és félt a következményektől.

 

Sofia Vergara a megfelelő pillanatra várt a Griselda elkészítésével

 

2009-ben elkezdte forgatni a Modern család sorozatot, de Blanco történetét sosem felejtette el. A bátyja meggyilkolásához fűződő kapcsolat miatt szinte elkerülhetetlen volt, hogy egyszer majd megtalálja a módját annak, hogy életre keltse őt. Eltartott egy ideig, amíg ez megtörténhetett, de mind Blanco 2012-es meggyilkolása, mind a Narcos 2015-ös premierje két olyan esemény volt, amely Griselda megalkotásához vezetett.

Miután Vergara látta, hogy Eric Newman mit tudott kezdeni Pablo Escobar történetével, tudta, hogy ő az, aki Blanco történetét életre keltheti. Vergara azonban azt mondja, hogy a legnehezebb az volt, hogy ne „romantizálja” a könyörtelen drogkirálynőt.

„Figyelmeztetnem kellett magam, hogy >>Sofía, ez a nő több száz embert, köztük gyerekeket ölt meg.<< Nagyon nehéz volt nem romantikusan ábrázolni őt, vagy úgy tenni, mintha ő lenne a hős. Pszichopatává vált.”

A többi, ahogy mondani szokás, történelem, hiszen annak ellenére, hogy Vergara félt Blanco szerepétől, a Griselda hatalmas sikert aratott, és a színésznőt idén Primetime Emmy-díjra jelölték a Kiváló női főszereplő limitált vagy antológiás sorozatban vagy filmben nyújtott alakításáért. Ez az első alkalom, hogy a vígjáték műfaján kívül jelölték Emmy-díjra, ami bizonyítja, hogy ha Vergara valamit a fejébe vesz, akkor mindent megtesz azért, hogy jól csinálja…

Forrás: Variety

Spread the love
Avatar photo
"Historian by profession, gamer since historical times."

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu