A Wolfs rendezője példátlan döntési lehetőséget adott Brad Pittnek és George Clooney-nak!

MOZI HÍREK – Jon Watts rendező úgy döntött, hogy szünetet tart a franchise-filmek világában, hogy megalkossa a Wolfs című krimi drámát, amelynek főszereplői Hollywood legnagyobb sztárjai, Brad Pitt és George Clooney. Ami különösen érdekessé teszi ezt a projektet, az Watts döntése, hogy Pitt és Clooney választhatták meg szerepeiket—a filmes világban ez ritka lépés.

 

A Wolfs már most nagy hullámokat keltett, és egy potenciális franchise-zá vált, az Apple TV+ pedig erős bizalmat mutatott a projekt iránt azzal, hogy megerősítette, hogy már készül a folytatás.

Jon Watts, aki leginkább a Tom Holland főszereplésével készült Pókember trilógia rendezőjeként ismert, úgy tűnik, egy időre elfordult a szuperhős műfajtól, hogy visszatérjen a Wolfs című filmjével. Bár Pitt és Clooney főszereplőként való castingja magától értetődőnek tűnhet, Watts módszere a film bemutatására számukra messze nem volt hagyományos.

Egy nemrégiben adott interjúban a Total Film-nek Watts megosztotta elképzeléseit a Wolfs-ról, kifejtve, hogy mindig Clooney-t és Pittet képzelte el a főszerepekben, és a forgatókönyvet is velük a fejében írta. Azonban a film bemutatásának egyedülálló módszere váratlan csavart vitt a casting folyamatába.

„Amikor átadtam nekik a forgatókönyvet, nem határoztam meg, ki melyik szerepet játssza. Hagytam, hogy maguk döntsenek!”

A Wolfs két magányos, profi problémamegoldó történetét követi nyomon, akik élete keresztezi egymást, amikor ugyanazt a holttestet kell eltüntetniük. A film izgalmas keveréket ígér akcióból, feszültségből és sötét humorból. Clooney és Pitt mellett Amy Ryan, Austin Abrams és Poorna Jagannathan is szerepel a filmben.

 

A Wolfs már most franchise-zá bővült

 

Annak ellenére, hogy egy kis léptékű, karakterközpontú thrillerről van szó, a Wolfs már most megmutatta, hogy nagy lehetőségek rejlenek benne. Azonban a film vezetőinek döntése, hogy korlátozzák a világszerte tervezett mozis bemutatót, vitákat váltott ki arról, hogy a film megállta volna-e a helyét a nagyobb produkciókkal szemben a mozivásznon. A film a 81. Velencei Filmfesztiválon debütál, majd egyhetes mozis vetítést követően szeptember 27-én az Apple TV+-on jelenik meg. Néhány iparági szakértő szerint ez a döntés esetleg arra irányulhatott, hogy elkerüljék egy kereskedelmileg gyengébb film bemutatásának esetleges negatív következményeit, míg mások úgy vélik, hogy ennél stratégiaibb terv állhat a háttérben.

A nagy stúdiók gyakran milliókat fizetnek azért, hogy biztosítsák maguknak a legnagyobb neveket az iparágban, de néha a sztárok meglepően keveset kérnek a szereplésükért.

Az Apple TV+ nemrégiben kiderült, hogy messze elmarad a Netflixhez hasonló szolgáltatók mögött a nézettségi számok tekintetében. Egy olyan platformként, amely büszke arra, hogy többnyire exkluzív filmeket és sorozatokat kínál, egy olyan film, amelyben Clooney és Pitt szerepel, pontosan az a tartalom, amire az Apple-nek szüksége van ahhoz, hogy talpon maradjon. A streamingszolgáltató bizalma a Wolfs iránt egyértelmű, mivel már zöld utat adott egy folytatásnak is. Ez a korai bővítés mind a történet erősségére, mind a projektben résztvevő sztárok vonzerejére utal.

Brad Pitt és George Clooney közös szereplése a vásznon jelentős vonzerőt jelent a közönség számára. A két színész korábban együtt dolgozott az Ocean’s trilógiában, amelyet Steven Soderbergh rendezett, valamint a Coen testvérek által rendezett Égető bizonyíték című filmben. A kettejük közötti kémia tagadhatatlan, és a Wolfs című filmben való újraegyesülésük újabb emlékezetes élményt ígér a nézőknek.

Forrás: MovieWeb

Spread the love
Avatar photo
theGeek is here since 2019.