Marvel-játékok licencelésével válhat elérhetővé pár régebbi cím Xboxon? [VIDEO]

A Microsoft egy nemrégiben megjelent és népszerű film sikerét akarja kiaknázni pár régebbi, jelenleg hivatalosan meg sem vásárolható játékkal.

 

A Deadpool & Rozsomák kasszasiker lett. A Disney (övék a Marvel) ismét nagy bevételeket könyvelhet el, és emiatt a két karakter iránt ismét nagy érdeklődés mutatkozik. Ezt főleg a transzmédia megközelítés tudja még inkább anyagilag kedvezőbbé tenni: a Falloutból készült Amazon-sorozat sikerének köszönhetően a játékok iránt megugrott az érdeklődés, és most a Deadpool & Rozsomák sikere miatt itt is a játékok felé nézelődnének a rajongók.

De itt van a bökkenő. A Deadpool, amiről nemrég írtuk, hogy nem olyan biztos, hogy tényleg hatalmas költségvetésből készült több mint egy évtizede, jelenleg nem érhető el a digitális boltokban, és a Marvel Ultimate Alliance is hasonlóan elérhetetlen. Ez a digitális játékok rákfenéje: ha valamit nem adnak ki lemezen (vagy ha igen, csak régebbi platformokra), akkor ha lejár valaminek a licensze, akkor le is veszik a Steamről, a PlayStation Store-ról vagy a Microsoft Store-ról, és így járt a két, az Activision által kiadott szuperhősös játék is.

Az Activision a Microsofté, így ezen a téren nem lenne jogi akadály az újrakiadásban, de a karakterek jogai a Marvelnél vannak, és így a Disney-n múlik, hogy a Microsoft ismét elhozhatja-e a két játékot. Erről az Xbox Era podcast egyik műsorvezetője, Nick Baker (Shpeshal Nick) beszélt. Szerinte PC-n, Xbox Series-en és Xbox One-on szeretné a Microsoft elérhetővé tenni őket, miután az Activision elvesztette a licenszeket.

Már csak az a kérdés, hogy vajon bele fog-e egyezni a Disney a csak Xboxos megjelenésekbe. Ezek a játékok multiplatformként készültek anno, így a PlayStationt nem biztos, hogy ki kellene hagyni, és lehet, hogy ezen áll vagy buki az egész. Az Activisionnek amúgy is rengeteg olyan játéka van, ami a licenszelés miatt elérhetetlenné vált…

De mindez nem hivatalos.

Forrás: Tech4gamers

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu