Az önkiadást javasolja az indie fejlesztőnek a Manor Lords kiadója!

Ha ő fejlesztőként tevékenykedne, saját bevallása szerint a kiadók túlnyomó többségével nem lenne hajlandó tárgyalni, és ez eléggé erős kifejezés a Hooded Horse vezetőjétől.

 

A Gamesradar interjút készített Jason „Thor” Hallal, a Pirate Software vezetőjével, és itt szólalt meg Tim Bender, a Hooded Horse vezérigazgatója. Ő adta ki a lényegében egy ember által fejlesztett Manor Lordsot, és szerinte nem lenne hülyeség, ha a játékokat önkiadás formájában adnák ki a fejlesztők, bár ez felvetné a finanszírozás kérdéseit, mert általában a kiadó valamekkora összeggel támogatni szokta a fejlesztést, de cserébe nekik is be kell hozniuk a kiadásssal kapcsolatos kiadásokat…

„Ha lenne egy játékom, nem írnék alá a létező kiadók 90%-ával. Vannak olyan források, amelyekből tanulhatsz. Ez a fejlesztőknek szól: ha olyan ember vagy, aki hajlandó kimenni, és hajlandó elkezdeni olvasni, tanulni és gondolkodni ezeken a marketinges dolgokon, és megpróbálod a legjobbat kihozni magadból, akkor eljuthatsz egy olyan állapotba, ahol 90%-kal jobb vagy mint a kiadók 90%-a, és nem fogsz magadtól pénzt kérni. Sokkal jobban fogsz törődni a játékoddal, és különösen nem fogsz elkövetni bizonyos hibákat, amelyeket gyakran látok a kiadóknál… vagyis amikor egy játékot úgy próbálnak meg marketingelni mint valami mást, ami nem egészen az a játék, de szerintük jobban illik egy másik népszerű játékhoz. Az önkiadás egy jó út!”, mondta Bender.

Szóval így a fejlesztők alaposan meg tudják vágni a költségeiket, és ha saját maguk adják ki a játékukat, sokkal fontosabb lesz számukra az, hogy sikeres terméket adjanak ki a kezeik közül. Szerinte rengeteg játék ott bukik el, hogy rossz szerződések születnek. Ilyen az, amikor először a kiadónak ketyeg a kassza, amíg náluk nullszaldósra nem hozzák a bevételeket, és csak ezek után kezd a fejlesztőknek jönni a lóvé.

Szóval eléggé korrekt nyilatkozatot adott Bender, és nem is nagyon tudunk vele ebben vitatkozni.

Forrás: Gamesradar

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu