Anya Taylor-Joy, a családgyilkos?! Bizarr Netflix-sorozatban szerepel a Furiosa sztárja

MOZI HÍREK – Anya Taylor-Joy meg akarja tanítani, hogyan kell megölni a családodat…

 

 

A pusztaság hercegnője a Netflixre költözik. Igen, maga Furiosa, a Golden Globe-díjas Anya Taylor-Joy kapta meg a főszerepet a Netflix hamarosan induló sorozatában, amely a Hogyan öld meg a családod (How to Kill Your Family) című bestseller alapján készül. Bella Mackie 2021-es regényéből nyolcrészes sorozatot adaptál a streaming-szolgáltató. A szerző szerint Taylor-Joy „a legtökéletesebb Grace szerepére. Gyakran úgy gondolom, hogy jobban megérti őt, mint én”. Taylor-Joy számára pedig egyértelmű volt, hogy részt kell vennie az adaptációban, amelyben a főszereplő Grace Bernardot viszi a kis képernyőre. Egy interjúban elmondta (a Tudum után):

„Amint átlapoztam az utolsó oldalt, tudtam, hogy részt kell vennem abban, hogy ez a történet életre keljen. Az utánozhatatlan Bella Mackie (könnyű) becserkészése után nem is lehetnék izgatottabb, hogy együtt dolgozhatok azzal a csapattal, amelyet Sally Woodward Gentle, Lizzie Rusbridger és Emma executive producerek alkotnak. Alig várom, hogy még mocskosabb legyen a kezünk.”

Emma Moran executive producer irányítja a Netflix sorozatának hajóját, és Mackie írói munkáját is adaptálja a streaming sorozathoz. Ahogyan Taylor-Joy, Moran is „azonnali rokonságot” érzett a könyv főszereplőjével, Grace Bernarddal. Ez vezetett oda, hogy A rendkívüli (Extraordinary) és a Have I Got News for You készítője elvállalta a sötét és komikus történetet. Moran ugyanezen forráson keresztül (alább) nyilatkozott:

„Ő [Grace] az a fajta bonyolult, sötét, de végtelenül vicces antihős, akinek megírásáról az ember álmodik.”

„A tábori szórakozás és a brutális erőszak közötti egyensúly megtalálása, amit Bella olyan tökéletesen eltalál a könyvben, olyan kihívás, amit már nagyon várok. Soha nem szórakoztam még ennyire jól egy olyan projekten, ahol ilyen sok a holttest.”

 

Anya Taylor-Joy megtanulja, hogyan kell megölni Grace családját

 

Grace Bernard nyilván nem pontos másolat, de a Hogyan öld meg a családod sötét és bonyolult karaktere Anya Taylor-Joy egyik legjobb szerepéhez hasonlít. A színésznő a Telivérek (Thoroughbreds) című komikus thrillerben Olivia Cooke oldalán játszotta a fiatal lánypár egyikét, akik Lily (Taylor-Joy) mostohaapjának (Paul Sparks) megölésére szövetkeznek. Taylor-Joy tehát tökéletes szereposztás az író Bella Mackie bonyolult és gyilkos „hősnőjének” megformálására.

Az 1,2 millió példányban elkelt könyv szerzője korábban újságíró volt, mielőtt bestseller-szövegíróként a szépirodalom világa felé fordult. Dolgozott a The Guardian és a Vice News számára is, emellett Mackie továbbra is közreműködik a brit Vogue-nak írt történetekkel. Igencsak feldobja, hogy sötét és humoros regényét életre keltették. Mackie ugyanezen forráson keresztül nyilatkozott:

„Izgalmas volt látni, ahogy az általam írt karakterek új életre kelnek e csodálatos kreatív csapat alatt. A Sid Gentle-lel [Film Ltd.] való együttműködés örömteli volt, és az Emma [Moran] bemutatása rendkívül magabiztossá tett abban, hogy a könyv biztos kezekben van.”

Vajon a Hogyan öld meg a családod a Netflix egyik kötelező darabja lesz? Ezt még nem tudjuk, de Taylor-Joy castingja azt jelzi, hogy a kreatív csapat jó úton halad. E sorok írásakor még nincs megjelenési dátum Mackie könyvének kisképernyős adaptációjára. Taylor-Joyon kívül pedig a többi szereplő sem választották még ki.

Forrás: Netflix

Spread the love
Avatar photo
"Historian by profession, gamer since historical times."

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu