Todd Phillips tudta, hogy Joker legikonikusabb szövegei legendává válnak

MOZI HÍREK – Todd Phillips rendező már jóval azelőtt megsejtette, hogy a Joker egyik sora azonnal klasszikussá válik a rajongók körében, mielőtt a film két Oscart is elnyert volna. A közelgő folytatás, a Joker: Folie à Deux, amelyben Joaquin Phoenix és Lady Gaga szerepel, még mélyebbre merül Arthur Fleck torzult történetében.

 

Phillips látásmódja újradefiniálta a Jokert, aki nem csupán egy egyszerű képregény-gonosztevő, hanem egy belső démonokkal küzdő összetett karakterré vált. A film nemcsak rekordokat döntött, mint minden idők legnagyobb bevételt hozó, korhatáros filmje (míg a Deadpool és Farkas meg nem előzte), hanem két Oscart is elnyert, valamint jelölést kapott a legjobb film kategóriában.

A Variety-nek adott interjúban Phillips visszaemlékezett filmjei hatására, különösen a Jokerre. Ellentétben sok rendezővel, akik nem biztosak abban, mely pillanatok fogják megragadni a közönség figyelmét, Phillips magabiztos volt egy bizonyos sorral kapcsolatban. Elárulta: „Már akkor tudtam, hogy a ‘Korábban azt hittem, az életem egy tragédia, de most rájöttem, hogy ez egy kib**ott komédia’ sor hatalmas lesz. Scott Silverrel együtt írtuk, és azonnal kitűnt. Még Joaquin is imádta, ami ritkaság, mert általában saját maga legnagyobb kritikusa.”

Todd Phillips és Joaquin Phoenix tudtak még elbúcsúzni Arthur Flecktől

 

Joaquin Phoenix visszatér Arthur Fleck szerepében a Joker: Folie à Deux című filmben, amely az első film eseményei után két évvel veszi fel a fonalat, amikor Gotham polgárai továbbra is a Joker nevében tombolnak. Arthur útja keresztezi Harley Quinnét, akit Lady Gaga alakít, ezzel előkészítve egy sötét és torz kapcsolat kibontakozását.

Phillips elárulta, hogy mind ő, mind Phoenix vonakodtak elengedni a karaktert az első film befejezése után. Emlékezett vissza: „Amikor befejeztük a Jokert, valódi befejezetlenség érzése volt. Joaquin és én nem voltunk készek elbúcsúzni Arthur Flecktől. Ez nem az a tipikus megkönnyebbülés érzés volt, amit egy film lezárásakor érez az ember; mély szomorúság uralkodott el rajtunk, mintha nem merítettük volna ki teljesen a történetét.”

A Joker: Folie à Deux 2024. október 4-én kerül a mozikba. Nézd meg az új előzetest itt:

 

Spread the love
Avatar photo
theGeek is here since 2019.