Előzménytörténetet kap a Dragon Age: The Veilguard, de ez nem egy játék lesz! [VIDEO]

A BioWare annyira komolyan gondolja a Dragon Age 4 felépítését, hogy transzmédiaként kezeli azt, ugyanis a játék eseményeit megelőző sztorit más formátumban fogja előadni.

 

A Dragon Age: The Veilguard maradt az egyetlen RPG-legény a gáton, hiszen beszámoltunk már arról, hogy mind az Avowed, mind a Kingdom Come: Deliverance 2, mind a Vampire: The Masquerade – Bloodlines 2 áttette a megjelenési dátumát 2025-re. Ezt a BioWare és az Electronic Arts pedig teljes mértékben ki akarja használni, így bejelentették a Dragon Age: Vows & Vengeance-et, ami egy hangos dráma lesz podcast formátumban. Tehát azt képzeljük el mint amit például a Rádiószínházban hallhatunk, de természetesen angol nyelven…

A Vows & Vengance története egy visszavonult tolvajról szól. Meg akarja keresni szerelmét, és a nyolc epizódból hétben lesz egy társa is, aki a The Veilguardból ruccan be vendégszereplőként. A második epizódban a törpe felderítő, Harding, akit a Dragon Age: Inquisitionből ismerhetünk, biztosan betölti ezt a szerepet. A lent beágyazott teaser alapján valószínűleg Solas és Varric is fel fog bukkanni, így talán a későbbi epizódok egyikében valamelyikük átveheti Harding szerepét, de ez még csak találgatás.

A BioWare tehát teljes erejével támogatja a Dragon Age: The Veilguard narratíváját. Ez a podcast a Tevinter Nightshoz és a The Missinghez csatlakozik (előbbi rövid történetekből álló antológia, utóbbi pedig egy képregény), és ott van a Netfix-sorozat is, ami bizonyosan hatni fog a sztorira. Korábban ott volt a Dragon Age: Redemption, egy webes sorozat, aminek főszereplője és alkotója Felicia Day volt, és ez egy elég jó Dragon Age 2-es kiegészítőhöz kapcsolódott. Úgyhogy ebben a stúdiónak nem kevés tapasztalata van, és ez hatásos is.

A Dragon Age: Vows & Vengeance augusztus 29-én debütál például a Spotify-on és a YouTube-on, míg a Dragon Age: The Veilguard október 31-én fog megjelenni PlayStation 5-re, Xbox Series-re és PC-re.

Forrás: PCGamer

Spread the love
Avatar photo
theGeek is here since 2019.