Kiderült, hogy mi okozza a Black Myth: Wukong Xbox Series portjának késését?

Egy pletyka arra deríthetett fényt, hogy a Game Science játéka miért nem jelent meg a Sony konzolja és a PC mellett a Microsoft hardverére (hardvereire) is…

 

Egy spanyol bennfentes, eXtas1s beszélt a Twitteren arról, hogy a nagy eladásokat és még nagyobb rekordokat beállító akció-RPG miért nem bukkant még fel az Xbox Series X-en és az Xbox Series S-en. A Gamescomon beszélgetett az Xboxosokkal és más fejlesztőkkel, akik elárulták neki, hogy a Black Myth: Wukong Xboxos megjelenésével kapcsolatos technikai hiba miatt nincs még ott a játék a Microsoft konzoljain.

A Black Myth: Wukong memóriaszivárgástól küszködik. Ilyesmit a PC-s internetes böngészőnkben láthatunk, amikor hirtelen a vártnál sokkal több RAM-ot fogyaszt el. Ilyesmi bizony a konzolos játékok esetében is bekövetkezhet (sőt, a PC portok/játékok is szenvedhetnek ettől). A memóriaszivárgás következtében kiakadhat a játék, ami a teljesítményre van rossz hatással. Ezért az Xboxos bugteszteléseken elbukott a Black Myth: Wukong, így az Xbox Series verzió meg nem határozott ideig el lett halasztva, mert először optimalizálni kell a Microsoft hardverére a Game Science játékát.

A kínai stúdió most keményen dolgozik azon, hogy ez a hiba megszűnjön (hiszen így még inkább meg lehetne tolni a már 10 milliónál is több eladást), mert így megkaphatják a hitelesítést a Microsofttól. Ha ez megtörténik, kitűzik a Black Myth: Wukong megjelenési dátumát, de még nem tudják, hogy ez mikor történhet meg. Ha figyelmen kívül vesszük a memóriaszivárgást, a játék lényegében készen áll az Xbox Series párosra is.

A Black Myth: Wukong augusztus 20-án jelent meg PlayStation 5-re és PC-re. Pillanatok alatt rengeteg rekordot állított fel, viszont ne felejtsük azt sem, hogy az eredmény nem tökéletes (sem technikailag, sem értékelés tekintetében), láthattunk már felettébb furcsa tiltásokat a Steam-kódokért cserébe, és mégis egy diktatúra pénzelte ezt a játékot (a Tencenten keresztül).

Forrás: Reddit

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)