Matt Reeves-féle Batman-játék készül a Warnernél?

Ezzel az új Batman-univerzum felé veheti az irányt a Warner Bros. Discovery (WBD), nem pedig az Arkham-univerzummal foglalkozhat, amit korábban a Rocksteady alkalmazott felettébb nagy sikerrel.

 

Erről a pletykáról a Puck Newson egy filmes bennfentes, Matthew Belloni számolt be, de a fizetős fal mögött levő írásából a lényeget a Redditen is megtalálhatjuk. A számunkra releváns idézet így hangzik: „Még 2020-ban az AT&T megpróbálta eladni a Warner Bros. Interactive Entertainment videojátékokkal foglalkozó egységét 4 milliárd dollárért. De hónapokkal később úgy ítélték meg, hogy „túl értékes ahhoz, hogy eladják”.

Aztán, amikor David Zaslav [a WBD vezérigazgatója] átvette az irányítást, sokan azt tanácsolták neki, hogy adja el a játékos részleget. De Zaslav még mindig stratégiai fontosságúnak tartja a játékegységet, különösen, mivel a WBD különböző részlegei egyre szorosabban kezdenek együttműködni olyan tulajdonságok terén mint a készülő Pingvin HBO-sorozat és játék, és mindkettő a 2022-es Batman-filmben gyökeredzik,” írta Belloni.

Tehát a Matt Reeves által teremtett Batman-univerzumban játszódhat az új játék, és a filmet először két éve láthattuk a mozikban. Valószínűleg nem a Pingvin lesz a főszerepben, bár tény, hogy ennek nyolc epizódja szeptember 19-e és november 10-e között fog felbukkanni. Csak akkor lehet erről szó, ha esetleg stratégiai műfaj felé kanyarodna el Denevéremberünk, ugyanis a rosszfiú nem éppen az akciómozdulatairól nevezetes…

Batman mint főszereplő jó választás lehetne, ugyanis a Batman: Arkham címek kapcsán ismert Rocksteady hatalmasat bukott a Suicide Squad: Kill The Justice League-gel. Mindenesetre furcsa, hogy a WBD a James Gunn által teremtett DCU-tól független univerzumban fogadhatott el egy játékot, miközben Gunn azt mondta, hogy a filmek, TV-s műsorok és játékok mind kapcsolódnának egymáshoz.

Eközben Batman következő játéka, a Batman: Arkham Shadow lesz, ami a Batman: Arkham Origins folytatása lesz, amit a Camouflaj fejleszt… ám ez nem egy konzolos, PC-s cím lesz, ugyanis a Meta Quest 3 fogja megkapni, úgyhogy egy VR-játékról van szó.

Forrás: WCCFTech, Puck News, Reddit

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu