Black Myth: Wukong: az Xboxos késés nem a hardveres limitációk miatt van?

A Microsoft szerint nem ők a hibásak abban, hogy a kínai Game Science nagy sikereket elérő játéka jelenleg még nem érhető el az Xbox Series konzolduón.

 

A Black Myth: Wukong a Steamen egyidejűleg 2,41 millió játékoshoz jutott el, bár ebben azért nagy szerepe volt annak is, hogy Kínában mégis hatalmas játékostábor van. Ennek ellenére felmászott a második helyig a toplistán, és csak a PUBG: Battlegrounds tudta megelőzni. PC-re és PlayStation 5-re meg is jelent a játék, amiről írtuk, hogy konzolon talán a túl régi Unreal Engine miatt kissé problémás a teljesítménye. De hol van az Xbox Series port? Nos, ez nem egy exkluzivitásos megállapodás miatt nincs még sehol: a múlt héten pletykákat hallottunk már arról, hogy a memóriaszivárgás miatt problémás a port…

A Forbes szóra tudta bírni a Microsoft szóvivőjét, aki cáfolta, hogy technikai hibák miatt késik a Black Myth: Wukong Xbox Series X/Xbox Series S verziója: „Ahogy már korábban is mondtuk, izgatottan várjuk a Black Myth: Wukong Xbox Series X|S platformon való megjelenését, és a Game Science-szel együttműködve igyekszünk a játékot a platformjainkra is eljuttatni. Nem szeretnénk kommentálni a partnereink által más platformtulajdonosokkal kötött megállapodásokat, de megerősíthetjük, hogy a késés nem az Xbox platform korlátozása miatt történt, amit felvetettek nekünk.”

Ez a helyzet nagyon furcsa. Lehet, hogy MÉGIS van valamilyen exkluzivitásos megállapodás a Game Science és a Sony között? Elvégre a Sony-nak van kínai fejlesztői inkubátor programja is, így a kapcsolat a cég és az ország fejlesztői között nem tekinthető gyengének. A játékról legutóbb már azt is írtuk, hogy akár két DLC is érkezhet hozzá, és ezek után a stúdió már a folytatás fejlesztésébe vágna bele.

Ha szerencsénk van, az ősszel meg fog jelenni az Xbox Series duóra a Black Myth: Wukong, de az sem lenne nagy meglepetés, ha ez végül nem történne meg.

Forrás: WCCFTech, Forbes

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)