A Baldur’s Gate 3 örökre megváltozik: a Patch 7 a játék egy régi adósságát törleszti!

A Baldur’s Gate 3 rengeteg fejlesztést hozó 7-es javítása októberben érkezik konzolokra és Mac-re.

 

 

Miután hetekig izgalmas részletekkel és újdonságokkal traktáltak minket, PC-n végre elérhető a Baldur’s Gate 3 Patch 7! Ez pedig azt jelenti, hogy a Forgotten Realms RPG-élmény örökre megváltozik, hiszen a Larian Studios új frissítése implementálja a régóta várt hivatalos modszerkesztőt. Más szóval a cím rajongói mostantól könnyebben bővíthetik az amúgy is hatalmas D&D fantasy-univerzumot.

Mint az a hivatalos sajtóközleményben olvasható, a Larian Studios egy Baldur’s Gate 3 Toolkit és egy játékbeli Mod Manager segítségével dolgozott a fantasy RPG módosításainak létrehozásán és kezelésén. „A modok létrehozásának és telepítésének ezen új módjával javulni fog a kompatibilitás és a hozzáférhetőség, és biztosak lehetünk benne, hogy a kompatibilis modok működni fognak, amikor a Baldur’s Gate 3-mal játszunk, amely valamivel később érkezik konzolokra.”. Ez utóbbival kapcsolatban a játék készítői azt mondják, hogy a 7-es javítás valamikor októberben lesz elérhető Macen, PlayStationön és Xboxon.

Ha ez a hír felébresztette a modder-lelkedet, akkor érdekelni fog, hogy a Baldur’s Gate 3 Toolkit már ingyenesen elérhető a Steamen.

A használatához csak az alábbi lépéseket kell követned, mielőtt letöltöd a toolkitet:

 

  1. Menj a Steam könyvtáradba
  2. Kattints jobb gombbal a Baldur’s Gate 3-ra
  3. Válaszd a Tulajdonságok, majd a DLC menüpontot
  4. A Telepítés oszlopban győződj meg róla, hogy a „Toolkit Data DLC” be van jelölve.

 

A Larian Studios egyébként minden moddernek szeretné megkönnyíteni a dolgát egy tippsorozattal, amely az új Baldur’s Gate 3 Toolkit használatáról szól. Bár a csapat még nem tett közzé egy alapos cikket, amelyben a modszerkesztő funkcióit ismertetné, néhány útmutatót már megosztottak (Modding Guides, Getting Started, Creating a New Mod), hogy a játékosok számára támpontot adjanak. Innentől kezdve a határ már tényleg csak a csillagos ég…

 

További infók a Baldur’s Gate 3 7. javításával kapcsolatban

 

Ahogy azt egy ideje már lehetett tudni, a Baldur’s Gate 3 Patch 7 egy hatalmas frissítés az RPG számára. A Larian Studios ugyanis a már említett hivatalos modszerkesztő bevezetése mellett új (gonosz) végkifejleteket is hozzáadott a cselekményhez. Valamint azt a lehetőséget, hogy a játék bárdját (ideiglenesen) bevehetjük a partiba. Mindehhez természetesen több mint 1000 finomítás is társul, hogy a fantasy élményt a maximumra csiszolják.

Mi vár ránk a jövőben? Igaz, hogy a Larian Studios már dolgozik új projekteken, a 7. patch nem az utolsó frissítés a BG3-hoz. Sőt, a készítők tisztában vannak vele, hogy az RPG rajongói kérik a Photo Mode-ot, hogy megörökíthessék kedvenc pillanataikat. Ez egy későbbi időpontban érkezik majd, más új funkciókkal együtt.

Forrás: Larian

Spread the love
Avatar photo
"Historian by profession, gamer since historical times."

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu