A Frostpunk 2 nagy dobása: több kolónia funkció lesz a játékban [VIDEO]

A Frostpunk 2 végső fejlesztői naplója, amelyet közvetlenül a játék hivatalos megjelenése előtt tettek közzé, egy jelentős új funkciót tár fel: a több kolónia bevezetését. Ez a kiegészítés lehetővé teszi a játékosok számára, hogy nagyobb, önfenntartó kolóniákat hozzanak létre saját gazdaságukkal, logisztikájukkal és lakosaikkal, miközben kisebb kolóniák bővítésére is összpontosíthatnak a fagyföldön.

 

Nyolc bejegyzést osztottak meg a Frostpunk 2 fejlesztői naplók sorozatában, amely a City Unbound címet viseli. A ma megjelent utolsó bejegyzés mélyrehatóan bemutatja, hogyan fognak működni a városok és kolóniák a játékban. A közel három perces videó részletes betekintést nyújt abba, hogy mire számíthatnak a játékosok a több kolónia kezelésénél, valamint a köztük lévő különbségekben.

Több kolónia menedzselése óvatos egyensúlyozást igényel majd, hiszen a túlélés most még nagyobb kihívást jelent a Frostpunk 2-ben. Lukasz Kuszcyk és Jakub Stokalski, a játék rendezői, az új fejlesztői naplóban így magyarázzák: „A kolónia létrehozásához a játékosoknak át kell helyezniük a lakosság egy részét a központi városból. Bár New London megtartja az irányítást – nincs önálló küldöttség és szavazás a kolóniákon – minden előőrs gondos irányítást igényel.”

Az új kolónia létrehozásához a játékosoknak telepeseket kell küldeniük a fővárosból, és fokozatosan további csapatokat kell átküldeniük a biztonságuk érdekében. A videóból az is kiderül, hogy a kolóniák nem rendelkeznek külön Tanács Házakkal, így minden társadalmi probléma a fővárosban marad központosítva.

Bár több város irányítása meglehetősen nehéz feladatnak tűnhet, az egyes kolóniák bizonyos termelési területekre specializálódhatnak. Ez lehetővé teszi az erőforrások visszaáramlását a fővárosba és a többi kolóniába, amikor szükség van rá, segítve azok fejlődését. Azonban, ha a főváros bukik, vége a játéknak – még akkor is, ha a külső kolóniák virágoznak, mivel továbbra is erősen függenek a várostól. A játék előrehaladtával a játékosok kereskedelmi útvonalak és légutak használatával is tudnak majd erőforrásokat cserélni.

A Frostpunk 2 PC-re szeptember 20-án jelenik meg, és az első naptól kezdve elérhető lesz a PC Game Pass kínálatában. A konzolos megjelenés később várható. Azok, akik megvásárolják a Digital Deluxe kiadást, három, még be nem jelentett DLC-t, egy játékon belüli tárgyat és 72 órás korai hozzáférést kapnak a játékhoz.

Forrás: Wccftech

Spread the love
Avatar photo
theGeek is here since 2019.