Odyssey: képeken a Blizzard törölt túlélősdije!

Sajnos itt is egy „mi lett volna, ha…?” kérdéssel lehet csak a játékot jellemezni, ugyanis a Blizzard ezt már nem fogja megvalósítani.

 

2023-ban kezdtek csiripelni a madarak egy túlélős játékról, amelyen a Blizzard dolgozott. Akkoriban azt lehetett hallani, hogy a Rare Everwildjára hasonlít majd, és az inspirációi között található a Fable Legends is. Olyan elképzelésre épített a projekt, hogy egy tündérmesére alapuló túlélős játék született volna belőle. Csakhogy elérkeztünk idén januárhoz, és azt hallottuk, hogy az Odyssey törölve lett, ugyanis a Blizzard új tulajdonosa, a Microsoft alaposan megkurtította a fejlesztőstábot.

A stúdió állítólag áthidalhatatlan problémákkal küszködött a játék engine-je kapcsán, és azt az engine-t addigra már hét éve fejlesztette, ugyanis 2017 óta bütykölgette a „hóviharos” csapat. Most viszont az Imguron felbukkant pár kép a törötl játékról. Ezek a képek először az orosz Facebookon, avagy a VKontaktén tűntek fel. Egy többjátékos alapokra építkező játékot láthatunk benne, amit könnyedén fel lehet ismerni egy túlélő címként.

A játékosnak több eszköze és fegyvere van, és van egy inventory is, ami tele van más tárgyakkal és erőforrással. Van egy, az állapotot mutató kijelző is, így láthatjuk, hogy a karakter mennyire magas hőfokú, vannak-e buffok vagy debuffok, mennyire éhes, illetve mennyire álmos. Eléggé testreszabhatónak tűnik a játék, így a karaktermodelltől kezdve a felszerelésen át a ruházatig, a skillpontokig és szintekig sok minden ott volt már a projektben, ami a Palworldhöz hasonlóan rajzfilmes stílussal bírt

A kezelőfelület alapján a játékosok több képességet használhattak volna, és mivel egy killfeed is van (miket, kiket ölt meg a játékos), valószínűleg PvP elemek is lettek volna. A respawn pontok egyike 822 lépésre volt a képek alapján, úgyhogy a pálya eléggé termetesnek tűnt. Ráadásul a felszereléseket maguk mögött hagyta a halálkor a játékos, és ezeket fel lehetett ismét szedni, de a felszerelés élettartama megrövidült volna. Ez is egy tipikus túlélős MMO-s játékelem.

Kár, hogy a játéknak annyi.

Forrás: Insider-Gaming, Imgur

 

View post on imgur.com

View post on imgur.com

View post on imgur.com

View post on imgur.com

View post on imgur.com

View post on imgur.com

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu