Deadpool újabb rekordot döntött – előkelő listán szerepel az MCU sztár-karaktere!

MOZI HÍREK – Deadpool megelőzte Chris Hemsworth Thorját az MCU legjobban kereső karaktereinek listáján.

 

 

Deadpool, a káromkodást iparszerűen űző karakter és a negyedik fal áttörésének szakértője hónapokkal eddigi legnagyobb filmjének bemutatása után is rekordokat döntöget. A franchise legújabb részének, a Deadpool & Rozsomáknak az úttörő sikere után a vörös ruhás szuperhős a Marvel második legtöbb bevételt hozó karaktere lett. Nem rossz ez egy olyan szuperhőstől, aki mindössze három filmben tűnt fel a több mint 30 alkotásból álló univerzumból!

A Deadpool & Rozsomák elég pénzt hozott a kasszáknál ahhoz, hogy a karakter a kereskedelmileg sikeres szuperhősök listájának első helyéhez közelítsen. 2024 az ő éve volt, és ezt egy kockázatos, sok szempontból úttörőnek számító projekttel bizonyította. Egy dolog azonban megmaradt: a durva karakter pontosan azt a fajta arcpirító anarchiát nyújtotta a közönségnek, amiért jöttek. Szerencsére ez kifizetődött, és a közönség megértette Ryan Reynolds és társai szándékát, hogy a mozi egy üdítő crossover legyen. Ha ehhez hozzávesszük a sok-sok cameót és a populáris kultúrára való utalásokat általában, akkor egy olyan rajongói látványosságot kapunk, amelyre még majdnem két hónappal a bemutató után is kelnek el jegyek.

Deadpool a Marvel-univerzum második legsikeresebb szuperhőse, miután Ryan Reynolds karaktere három filmje alatt összesen 2,8 milliárd dollárt kasszírozott.

A Deadpool-franchise-t csak Pókember Tom Holland-féle változat előzi meg, amely 3,9 milliárd dollárt gyűjtött össze a globális jegypénztáraknál. Pókember amúgy is elképesztően népszerű: a moziban vetített Tobey Maguire, Andrew Garfield és Tom Holland verzió filmjei összesen 10,2 milliárd dollárt gyűjtöttek össze!

 

A Deadpool & Rozsomák vezeti minden idők legsikeresebb R-kategóriás filmjeinek rangsorát

 

A Deadpool-franchise rekordot döntögető harmadik filmje a „leg-Deadpool-abb film”, ami létezik. Nem túl komoly a hangvétele, és pontosan erre számított a közönség, miután az előzetesek azt mutatták, hogy a címszereplő a szokásos csínytevéseinek hódol, és mindenkit kigúnyol abban az univerzumban, amelyben a film játszódik.

A Deadpool & Wolverine a Disney hazárdjátéka volt, hogy egy magas szintű, R-besorolású filmet adjon ki. Gyorsan minden idők legsikeresebb R-besorolású filmjévé vált, átvéve a címet, amelyet korábban a 2019-es Joker birtokolt. Deadpool nem csak a Marvel elitjének tagja. Hanem az R-besorolású univerzum elit tagja is, hiszen a karakter a legsikeresebb filmek listáján az első öt helyből három olyan helyet foglal el, amelyek „17 éven aluliak számára esetleg nem megfelelő tartalommal” bírnak.

Forrás: CBR

Spread the love
Avatar photo
"Historian by profession, gamer since historical times."