Mass Effect 4: a történetmesélés azon is múlik, milyen befejezést választ hitelesnek!

Mivel a Mass Effect 3-nak négy eltérő befejezése volt, a BioWare-nek választania kell, hogy miképp áll hozzá a negyedik részhez, és ehhez el kell döntenie, melyik befejezést tekinti a stúdió hitelesnek.

 

Nem csak Shepard sorsa múlik azon, hogy melyik befejezés mögött teszi le a garast a BioWare. A Destroy befejezésben minden szintetikus élet elpusztul, és Shepard bizonyos körülmények között túlélheti az egészet. A Control befejezésben az organikus élet a hatalma alá vonja a Reapereket, és Shepard vagy meghal, vagy egy erőteljes mesterséges intelligenciává változik. (Valaki mintha túl sokat játszott volna a Deus Ex: Invisible Warral…) A Synthesis befejezésben az organikus és a szintetikus élet egymásba fonódik, így a Tejútrendszer új korszakba lép. A Refusal befejezésben Shepard nem választja az előbbi három befejezés egyikét sem, és arra utalt ebben a stúdió, hogy egy hosszú küzdelem után a Reaperek győzedelmeskedtek.

Akármelyiket is választja a BioWare, hatalmasat fog nyomni a latba a történetmesélésben, mert ez bonyolultabbá fogja tenni a franchise narratíváját. Egyik befejezés sem fogja vissza magát, így mindegyiket könyörtelennek nevezhetjük. Pont ezért volt hangsúlyos, akármelyik befejezést választottuk. A BioWare valószínűleg megtalálja a módját, hogy a Tejútrendszerben folytathassa a történetet, de ez nem lesz számukra sem egy egyszerű feladat.

Ha Shepard visszatér a Mass Effect 4-ben, akkor a Destroy befejezés lesz a hiteles, elfogadott cselekedet a Mass Effect 3-ból, mert ez az egyetlen módja annak, ami biztosítja a karakter túlélését. De akkor a szintetikus karakterek (pl. EDI, a Geth…) nem lennének jelen, és a szövetség sok faja is küszködne a hiányzó technológia miatt. A Destroy befejezés a fénynél gyorsabb utazásra használt, a galaktikus civilizáció gerincét alkotó tömeghatású relék megsemmisülését is jelenti.

A Mass Effect 4-ről valószínűleg a The Game Awardson hallunk többet (vagy ha nem, jövőre), hiszen a BioWare következő játéka, a Dragon Age: The Veilguard már nincs olyan messze…

Forrás: GameRant

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)