Starfield: Shattered Space – egy alapos betekintés a rajthoz közelítve [VIDEO]

A Bethesda Game Studios egy kilenc és fél perces videóban nyújt áttekintést a Starfield első nagyobb DLC-jéről.

 

A Bethesda Game Studios imádja a Starfield hatalmas, nyitott galaxisát, de már a tervezés korai szakaszában tudták, hogy szeretnének néhány eldugottabb és kézzel készített helyszínt bevezetni, hasonlóan ahhoz, amit a korábbi bővítményeikben láthattunk. A Va’ruun-házban annyi titokzatosság rejlik, és mivel olyan alaposan elszigetelték magukat, tökéletes frakcióvá váltak egy teljesen önálló élményt nyújtó felfedezéshez. Attól a perctől kezdve, hogy megérkezünk a Va’ruun’kaira, a történet soha nem küld el a bolygóról. Bármikor szabadon távozhatunk, de a történet teljes egészében a Va’ruun anyabolygón zajló élet körül forog. Minden, amit felfedezünk, minden helyszín, amit meglátogatunk, minden mellékküldetés, amit felkeresünk, mind azt meséli el, mi történt itt, és hogyan élte túl a Va’ruun nép, hogy el volt vágva a letelepedett rendszerek kényelmétől és az emberiség többi részétől.

Az alapjáték egyik fő témája az emberiség tudáskeresése. A Shattered Space még mindig erről a keresésről szól, de arról is, hogy mi történik, ha ez túl messzire megy. Ez egy nagyon szélsőséges törekvés, ami a Va’ruun-ház népe számára szörnyen visszaütött. A DLC kezdete előtt egy titkos kísérlet a Grav-Drive technológiával szörnyen rosszul sült el, és egy hatalmas szakadás keletkezett a téridő szövetében, amely elnyelte a Va’ruun főváros, Dazra jelentős részét. Alig néhány héttel a Vortex incidens után érkezünk. Ez az esemény még mindig nagyon friss mindenkinek az emlékezetében. Egy hatalmas kráter van a városukban, semmit sem tudtak helyreállítani, és az emberek még mindig az eltűnt szeretteiket keresik. A pikkelyes citadella, a Va’ruun kormány hatalmi székhelye, most egy furcsa energiamező csapdájában van. Az eltűntek között van Anasko Va’ruun, a nép vezetője és a nagy kígyó szóvivője is. Távollétében a Va’ruun-házat alkotó kisebb házak mind a frakció jövője feletti irányításért versengenek.

Va’ruun’kai és Dazra sem olyan mint egyetlen más helyszín sem az alapjátékban. A Va’ruun-házat a kezdetektől fogva egy egyedülálló, egyedi elképzelés vezérelte. Ennek köszönhetően Va’ruun’kai teljesen önálló vizuális identitással rendelkezik. A fejlesztők szerint nagyon „földönkívüli” lett. Ezt a Shattered Space földönkívüli tájképében, gravitációs anomáliáiban és még sok másban láthatjuk majd. Va’ruun’kai a Kavnyk rendszerben található, és ez nem a legbarátságosabb környezet. Úgy hiszik, hogy a nagy kígyó vezette őket Va’ruun’kaiba, és az egész ittlétük célja, hogy várják a visszatérését. Ez egy veszélyes bolygó, és az emberek nagy része a túlélés és a kultúrájuk és életmódjuk védelme érdekében Dazraba vonult vissza.

A bolygó elhagyatott területeit azóta a zelóták, az űrhajósok és a Crimson Fleet elfoglalták. Nem az emberek jelentik az egyetlen veszélyt a bolygó rossz vidékein. A valóság és az örvény közötti határvonal megbomlik: a túloldalról érkező lények átcsúszhatnak mint például a Vortex Horror. Ha megzavarod a mi világunk és az ő világuk közötti határt. Ők megérzik azt, és létrehozzák ezeket az őszintén félelmetes rajtaütéses forgatókönyveket. Az alapjátékban nagy hangsúlyt fektettek a távolsági fegyveres harcra. Tűzharcba keveredhetünk messziről is. A fejlesztők csökkentik ezt a távolságot. A titokzatosságra és a horrorisztikus aspektusokra akartak támaszkodni. Az űr félelmetes. Ennek átadásához az is hozzátartozik, hogy fokozzák a harcok agresszivitását és káoszát. Ahogy felfedezzük Dazra városát és a környező bolygót, megtudjuk az igazságot a történtekről, belekeveredünk a kisebb házak közötti politikai viszályba, és végül eldöntjük a Va’ruun-ház sorsát.

A Starfield: Shattered Space szeptember 30-án jelenik meg Xbox Series-re és PC-re.

Forrás: WCCFTech

Spread the love
Avatar photo
theGeek is here since 2019.