Visszatér a Darksiders, és rögtön szintet lép: új, next-gen verzió érkezik!

A Darksiders-franchise öt éve eltűnt, de most stílusosan tér vissza. A Darksiders saga első nagy meglepetése a második rész „next-gen” verziója. A Darksiders saga azóta nem hallatott magáról, hogy 2019-ben megjelent a „Genesis” című spin-off.

 

Bár nem tartozik a videojáték-történelem legnépszerűbb sorozatai közé, a Darksiders-franchise-nak hatalmas rajongótábora van. Ezért is lepett meg sok játékost, amikor a franchise eltűnt. Az IP-hez kapcsolódó utolsó projekt a Darksiders: Genesis volt, egy spin-off, amely 2019-ben jelent meg. Azonban az elmúlt hetekben megtört a csend. Először a várva várt negyedik rész fejlesztését jelentették be, most pedig egy váratlan next-gen patch-ről értesítik a játékosokat a Darksiders 2-höz.

 

A THQ Nordic nagy tétet tesz a Darksiders-re

 

A THQ Nordic hivatalos blogján keresztül megerősítette a Darksiders 2: Deathinitive Edition „felújított és továbbfejlesztett verziójának” megjelenését PS5-re és Xbox Series-re. A cég biztosítja, hogy az új verzió támogatja a 4K felbontást, tartalmaz sugárkövetést, javítja a világítást és árnyékolást, és drasztikusan csökkenti a betöltési időket az SSD technológiáknak köszönhetően. Emellett a PS5 esetében megerősítették a haptikus ravaszok használatát.

A THQ Nordic szerint azok a felhasználók, akik már rendelkeznek a Darksiders 2: Deathinitive Edition-nel PlayStation 4-en vagy Xbox One-on, ingyenesen élvezhetik ezt a továbbfejlesztett verziót „next-gen patch”-ként, amikor 2024. október 15-én megjelenik. Azok számára, akik még nem rendelkeznek a címmel, a cég 50%-os kedvezményt kínál, amely az október 14-i megjelenés előtti napig aktív lesz, és mind Xbox, mind PlayStation konzolokon 15 euróra csökkenti a kiskereskedelmi árát.

Miközben a Darksiders sorozat rajongói a negyedik fő rész híreire vártak az IP történetében, az ilyen típusú hírek pozitív jelek a franchise egészségét illetően. Nem rossz, különösen, ha figyelembe vesszük, hogy sokan már lemondtak arról, hogy valaha is folytatódjon War (Háború), Death (Halál), Fury (Düh) és Strife (Viszály) története.

Forrás: 3djuegos

Spread the love
Avatar photo
theGeek is here since 2019.