A fénykorához kíván visszatérni a Battlefield!

Vince Zampella, aki nem csak a Respawn Entertainment vezetője, hanem a Battlefield franchise főnöke is, elárulta, hogy miképp áll hozzá az Electronic Arts a következő epizódhoz.

 

Az EA befektetői napja előtt a kiadó több részletet közölt az új Battlefieldről, és abból egy koncepciós képet is láthatunk az IGN jóvoltából. Megtudtuk, hogy a Battlefield nem az I. vagy a II. világháború során fog játszódni, hanem modern korszakba fogják helyezni. A helyszínt még nem erősítette meg az Electronic Arts, de a kép alapján valahol Európában, feltehetőleg Olaszországban vagy Franciaországban játszódhat majd ez az epizód.

A képből azt is látni, hogy hajók és helikopterek is megküzdhetnek egymással a harctéren, és az egészbe belerondíthatnak a természeti katasztrófák. A koncepciós rajz erősen a Battlefield 4-re emlékeztet a színárnyalatok alapján, és ez nem véletlen, ugyanis Zampella is kijelentette, hogy a franchise fénykorához akarnak visszamenni. Ez a 2010-es évek elején volt a Battlefield 3-mal és 4-gyel, és Zampella úgy véli, hogy ahhoz kell visszatérni, ami a franchise-ot naggyá és sikeressé tette. Ő azért nem csak ezt a két részt tekinti nosztalgikusnak, hanem a legelsőt, a Battlefield 1942-t is.

A modern korszakba való visszatérés azt jelenti, hogy a Battlefield 2042 után a jó útra akarják terelni a franchise-ot. Ez a rész eltérő volt, és inkább egy hero shooternek érződött (pl. Overwatch, Marvel Rivals), és a 128 játékost támogató pályákkal eléggé ambíciózus játék volt. Ez pedig nem volt valami népszerű a rajongók között sem. Jelenleg egy olyan programja van Zampelláéknak, amit jövőre jelentenek be, és eléggé a közösségre koncentrál majd. Szerinte az elsődleges cél, hogy a bizalmat és a közönséget visszanyerjék.

Ez pedig nem lesz könnyű feladat, ugyanis az Electronic Arts a Battlefield 4 után már nem volt képes komolyabb konkurenciát támasztani az Activision Blizzardnak és a Call of Duty épp esedékes epizódjainak…

Forrás: WCCFTech, IGN

 

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)