Népszerű funkcióval rendelkezik majd a PlayStation 6?! Biztató hírek érkeztek

TECH HÍREK – Megerősítették a PlayStation 6 első fontos funkcióját, és ez pont olyasmi, amit sokan reméltek…

 

 

Alig jelentették be a PlayStation 5 Pro-t, de máris sokan a PlayStation 6-ról beszélnek. Hogy miért? Nos, úgy tűnik, hogy sok Sony-rajongó ki fogja hagyni a középgenerációs frissítést.

Habár a PS5 Pro továbbfejlesztett ray tracinggel, jobb GPU-val és az AI által vezérelt upscaling-technológiával büszkélkedhet, ám a 7oo dolláros (kb. 248 000 Ft) árcédula sokaknak elveszi a kedvét a vásárlástól. Különösen, ha figyelembe vesszük, hogy valószínűleg egy 130 dollár (kb. 45-50 000 Ft) körüli lemezmeghajtót és egy 30 dolláros (kb. 11 000 Ft) függőleges állványt is meg akarsz majd vásárolni hozzá.

Ezt szem előtt tartva sok rajongó azt tervezi, hogy megtartja nehezen megkeresett pénzét, és inkább a PlayStation 6-ra vár. Tény, hogy az új konzolgeneráció várhatóan csak 2028-ban vagy még később érkezik. Azonban már most is nagy a felhajtás, miután az interneten felbukkant egy nagyon várt funkció.

Az egyik dolog, amiben a Sony sosem jeleskedett igazán, az a visszafelé kompatibilitás.

Természetesen mindig is tudtunk játszani az előző generációból származó címekkel. Ám jó lenne képesnek lenni ennél korábbra is visszalépni az időben, anélkül, hogy a PlayStation Pluson keresztül felhőstreamingre lenne szükség.

Nos, a PlayStation 6 kielégítheti ezt a vágyat, mivel a Sony a hírek szerint az AMD-vel kötött szerződést a konzol chipjének elkészítésére, amely értesüléseink szerint a visszafelé kompatibilitást helyezi előtérbe. A Reuters jelentése szerint az AMD még 2022-ben kapta meg a szerződést.

Összehasonlításképpen: a PlayStation 5 és a PlayStation 5 Pro egyedi rendszerét egy chipen (SoC) szintén az AMD készítette. Ha a Sony az AMD-ről az Intelre váltott volna, az állítólag veszélybe sodorhatta volna a visszafelé kompatibilitás előrehaladását. Egyelőre nem világos, hogy mennyire ambiciózusak a Sony visszafelé kompatibilitási tervei a PlayStation 6 esetében. Egyesek szerint a PS3-ig is vissza tudnak menni, mások azonban szkeptikusak. Ám mindenképpen megkönnyebbülés hallani, hogy ez a szempont ennyire fontos.

Mint írtuk, valószínűleg még évekbe telik, mire a PS6-ot bemutatják. Ezzel együtt jó tudni, hogy a konzol készül, és – ha minden igaz – , a Sony valóban odafigyel a játékosok kívánságaira.

Forrás: Reuters

Spread the love
Avatar photo
"Historian by profession, gamer since historical times."