Monumentális mérföldkő: ilyen elismerést még nem kapott Batman karaktere!

MOZI HÍREK – Batman csillagot kap a Hollywood Walk of Fame-en, hatalmas felhajtás közepette…

 

 

Bruce Wayne „denevéres” alteregója hamarosan komoly elismerésben részesül, ahogy Joker (Jack Nicholson) mondaná, ami „azokat a csodálatos játékokat” illeti. Igen, a Batman gyűjteménye egy csillaggal bővül, de azt nem a Wayne Manorban kell majd keresni. Inkább a hollywoodi Hírességek sétányára (Walk of Fame) kerül majd fel (egy sajtóközlemény szerint). Szeptember 26-án, csütörtökön a Hollywoodi Kereskedelmi Kamara elnöke és vezérigazgatója, Steve Nissen lesz a műsorvezető, aki átadja a képregényfigurának a 2790-es számú csillagot, és a DC Comics elnöke, vezérigazgatója és kiadója, Jim Lee is felszólal az eseményen.

Batman lesz az első szuperhős, aki csillagot kap a Hollywood Walk of Fame-en. A kitalált karakter a „Motion Pictures” kategóriában kapja az elismerést. Lee, akinek képregény-művészetéhez olyan ikonikus figurák tartoznak, mint a Marvel’s X-Men, a jövő héten Anne DePies, a DC Comics vezető alelnöke és vezérigazgatója is csatlakozik. S mintha a dicső csillag nem lenne elég, a Denevért egy Guinness-rekorddal is kitüntetik, mivel ő lesz az első szuperhős, aki a Walk of Fame sétányt díszítette. A bemutatót a GWR hivatalos bírája, Michael Empric vezeti majd.

Batman karaktere először az idén 85. évfordulóját ünneplő Detective Comics 27. számának (1939) paneljeiben jelent meg.

A Sötét Lovagot pedig Bob Kane művész és Bill Finger író alkotta meg. Az igazságosztó születése Superman első megjelenése után történt, amely az Action Comics 1. számában (1938) jelent meg az előző nyáron. Ám még egy évet kellett várni arra, hogy az eredeti Robin, a csodafiú, azaz Dick Grayson egyesítse erőit Bruce Wayne denevérével a Detective Comics 38. számának (1940) lapjain.

 

Batman Bob Kane és Adam West szomszédságában a Hírességek sétányán

 

Egy olyan évben, amikor már a Marvel Cinematic Universe Chris Hemsworthje is csillagot kapott, még inkább helyénvaló, hogy Batman beiktatása a Hollywood Walk of Fame-en Tim Burton filmrendező szeptember 3-i kitüntetése után következik. Természetesen Burton rendezte a csuklyás keresztes lovag visszatérését az ezüstvászonra az 1989-es Batmanben és annak folytatásában, a Batman visszatérben (1992), amelyben Michael Keaton játszotta Bruce Wayne főszerepét.

A Batman-rajongók a Hollywood Walk of Fame jóvoltából szeptember 26-án, csütörtökön, helyi idő szerint 11 órakor láthatják a Sötét Lovag csillagátadó ünnepségét. Az eseményt élőben közvetítik a hollywoodi Guinness Rekordok Múzeumán kívülről, a 6764 Hollywood Boulevardon. A Hollywood Walk of Fame producere, Ana Martinez elmondta, hogy Batman jó társaságban lesz a megszentelt járdán (a WOF hivatalos honlapja szerint), mivel az új csillag szomszédos lesz Bob Kane alkotó és Adam West tévésztár jelvényeivel. Ahogy Martinez fogalmazott:

„A Hollywoodi Kereskedelmi Kamara büszkén tiszteleg az első szuperhősünk előtt a Hollywood Walk of Fame-en! Az egyetlen, az egyetlen, Batman! A rajongók a világ minden tájáról izgatottan fogják fogadni, hogy Batman csillagát a televíziós Batman sztárja, Adam West és a Batman társalkotója, Bob Kane mellett fogják felavatni”.

A Hollywood Walk of Fame-en Batman csillagának ünnepélyes átadása mellett különleges interaktív események is lesznek, hogy magával ragadó élményt nyújtsanak azoknak a rajongóknak, akik megjelennek a popkultúra egyik legismertebb és legkedveltebb karakterének tiszteletére.

Ne felejtsétek el megünnepelni a 2024-es Batman-napot szeptember 21-én! (De semmi önbíráskodás – az csak a képregényekben menő.)

Forrás: Walkoffame.com, dc.com

Spread the love
Avatar photo
"Historian by profession, gamer since historical times."