PlayStation 5 Pro: sok másik játék is kedvező eredményt kaphat rajta! [VIDEO]

Vince Zampella, a Respawn és a Battlefield franchise vezetője is megosztotta gondolatait az alig két hónap múlva megjelenő félgenerációs frissítésről.

 

A Digital Foundry podcastjét lent beágyaztuk, és a szerkesztők megkísérelték imitálni a PlayStation 5 Pro boost módját azon játékokban, amik nem kapnak PS5 Pro patchet. Ehhez egy AMD Radeon RX 6800 videókártyát használtak, mert ez kb. 45%-kal erősebb az alap PlayStation 5-nél, ugyanannyi számítási egység (CU = compute unit) és talán hasonló órajel van ezen a GPU-n. Az Elden Ringen ugyanazt a felbontást használták mint a konzol képminőségre törekvő (Quality) módján, azonos grafikus beállításokkal. Nem lehet ugyanazokat a beállításokat PC-n ellérni, ugyanis nincsen dinamikus felbontásskkálázó, és a minőségbeállítás sincs úgy jelen, ahogy a konzolon, ami a közepes és magas beállítások kombinációját alkalmazza…

A teszt kimutatta, hogy nem biztos, hogy a boost mód képes lesz Quality módban stabil 60 FPS-re, de Performance módban a dinamikus felbontásskálázással és beállításokkal ez megoldható, ha a PlayStation 5 Pro GPU-ját alaposan kihasználja. A szerkesztők úgy vélik, hogy az AMD FSR 2 felskálázó technológiáját, illetve a dinamikus felbontásskálázást alkalmazó játékok a képminőségben is alapos javulást tapasztalhatnak. Minél nagyobb alappixelszám, annál jobb képminőség, ezt is biztosítani fogja az FSR 2.

Zampella pedig így nyilatkozott a PlayStation 5 Pro-ról: „A PlayStation 5 Pro még nem jelent meg, de vajon tényleg segít nekünk? Jelenleg nem. Tudunk rajta menőbb dolgokat csinálni? Persze, majd meglátjuk. Ahogy meglátjuk, hogy milyen lesz az elfogadottsága, meglátjuk, hogy ez mennyire befolyásol minket. Olyan játékot kell készítenünk, ami mindenhol fut, szóval csak az lesz a kérdés, hogy mit tudunk még hozzátenni egy ilyen játékhoz, szóviccnek szántam.

Azt hiszem, az ár várható volt, ha jobb teljesítményt biztosít azoknak az embereknek, akik igazán szeretik. Számomra ez egy csodálatos dolog. Ha visszamegyünk a múltba, néhány régebbi konzol ugyanolyan drága volt, sőt, az inflációval kiigazítva valószínűleg még drágább is. Szóval ez először kicsit sokkolónak tűnt, de valójában nem is olyan rossz. És ha veszel egy 700 dolláros PC-t, akkor sem kapod meg ugyanazt a teljesítményt. Ez egy egyensúly. Drága az embereknek? Abszolút. Nem mindenki engedheti meg magának. Jobb lenne, ha olcsóbb lenne? Persze. Szeretném, ha minél több embernek jutna belőle. De tényleg van értelme,” mondta Zampella.

A PlayStation 5 Pro november 7-én jelenik meg 800 eurós (320 ezer forintos) áron.

Forrás: WCCFTech

Spread the love
Avatar photo
theGeek is here since 2019.