Javában készülhet a Ghost of Tsushima 2 – de miért osztja meg a hír a rajongókat?!

Jin Sakai visszatérése egyre közelebb kerül, ám a Ghost of Tsushima 2 mégis megosztja a játékosok közösségét…

 

 

Várom már a Ghost of Tsushima 2-őt, és bizonyára nem vagyok egyedül ezzel az érzéssel. Szerencsére ez a folytatás gyakorlatilag az ipar legrosszabbul őrzött titka. A Sucker Punch az elmúlt négy évben csendben dolgozott valamin, és úgy tűnik, hogy ez a játék Jin Sakai elismert kalandjának folytatása lesz.

Emlékszel még az „Élőben a PS5-ről” marketingkampányra? Ez 2023-ban debütált, és olyan játékokból készült klipeket mutatott be, amelyek a megjelenéskor mind natívan indultak a PlayStation 5-ön. Volt azonban két rejtélyes elem: egy Uncharted-szerűnek tűnő játék, amelynek női főszereplője volt, és amelyre még mindig nem kaptunk magyarázatot. Valamint pár rövid képkocka Jin Sakai-ról.

Sokan ezt a Ghost of Tsushima folytatásának csendes teasereként értelmezték, mégis kissé furcsa, hogy több mint 18 hónap elteltével a projekt továbbra is titok marad. Olaj volt a tűzre, hogy az év elején a mindig megbízható Jason Schreier azt nyilatkozta, hogy a Sucker Punch a Ghost of Tsushima 2-n dolgozik – egy olyan játékon, amelynek fejlesztése várhatóan legalább öt évet vesz igénybe, így a megjelenési idő 2025-ben, de inkább még később várható…

 

 

A Steamen több mint 57 000 játékos kezdte meg Jin Sakai kalandját a Ghost of Tsushimában, és a következő napokban még többen lesznek... Tsushima 2

 

 

Most, hogy a pletykák szerint a jövő héten State of Play-t tartanak, lehet, hogy a Ghost of Tsushima 2 leleplezése már majdnem itt van a küszöbön?

Mindannyian reménykedünk benne, azonban a rajongók megosztottak a tekintetben, hogy mit szeretnének látni a játékban.

„Egy jövőbeli Ghost, amely megvédi Japánt az európaiak >>gyarmatosító<< erőitől, őszintén szólva dögös lenne” – javasolta Lola_PopBBae Reddit-felhasználó. Mindez nem sokban különbözik attól, amit az idei Rise of the Roninban láthattunk. Mások azonban szívesebben látnák, ha a játék cselekménye ugyanabban a korszakban folytatódna.

„Ha csinálnának egy újabb Ghost-sztorit, ami vagy a második mongol invázióról szólna (1281), vagy akár a Sengoku korszakban játszódna, őszintén szólva annyi mindent csinálhatnának az ötlettel, és nem kell történelmileg pontosnak maradniuk, tekintve, hogy a Ghost vadul fantáziál, amennyire csak lehet, hogy voltak szamurájok 1274-ben Tsushima szigetén” – mondta Wooble_R.

„A mongolok kétszer is megpróbálták lerohanni Japánt, mindkétszer Kublai kán vezetésével. Az első Ghost of Tsushima-ban az unokatestvérével harcoltunk, így feltételezem, hogy a másodikban magával Kublai Khannal harcolhattunk” – mutatott rá Siegfried85.

Mindezeket figyelembe véve elég valószínű, hogy a Sucker Punch nem szűkölködik az ötletekben. Reméljük, hogy a várva várt leleplezés nincs túl messze. Ti mit látnátok legszívesebben a folytatásban?

Forrás: Reddit

Spread the love
Avatar photo
"Historian by profession, gamer since historical times."