Visszatérhet PC-re és PS5-re a Horizon Zero Dawn, méghozzá nem is akárhogy – íme a részletek!

Ha valaha depiznél, mondván, feleslegesnek érzed magad, akkor gondolj bele, hogy a Sony remasterelte a PS5-ön már most 60 fps-en futó, gyönyörű Horizon Zero Dawn-t…

 

 

Habár a PlayStation részéről egyelőre nem érkezett hivatalos bejelentés, az amerikai korhatár-besorolási ügynökség (ESRB) oldalára sokan felkapták a fejüket. Ugyanis meglepő módon a „Horizon Zero Dawn Remastered” nevet említette PlayStation 5-re és PC-re! Az eredetileg PS4-re megjelent, majd 2020-ban PC-re is portolt játéknak a Sony új generációjára való átugrása több mint érthető, hiszen a Guerrilla Games nyílt világú akció-kalandja növelné a felbontást, miközben javítana a teljesítményén, ahogy azt PC-n már láthattuk.

A PC-s verzióról szóló szóbeszéd azonban azt is sugallja, hogy a PlayStation tervei egy kicsit ambiciózusabbak.

Ez a remaster állítólag még egy lépéssel tovább menne, hiszen a nemrég PC-re is megjelent fantasztikus Horizon Forbidden Westben látott karaktermodelleket és egyéb egyedi effekteket is felhasználná.

A Tokyo Game Show 2024 előestéjén, ahol többek között a várva várt Death Stranding 2-t is láthatjuk majd, a Sony kihasználhatná a legfontosabb japán videójátékos vásárt, hogy leleplezze ezt a projektet, amit, mint mondtuk, hivatalosan még nem mutattak be. Azt viszont tudjuk, hogy a Horizon-sagához jelenleg is készül a színes Lego Horizon Adventures, amely a következő hónapokban nemcsak PC-re és PS5-re, hanem Nintendo Switch-re is megjelenhet.

 

A PlayStation jövőbeli tervei a Zero Dawn mellett

 

Mivel a PS5 Pro közelmúltbeli bejelentése még friss, a félelmetes Astro Bot megjelenése után a PlayStation következő nagy játékairól még keveset tudni. (Leszámítva a már említett LEGO Horizon Adventures-t vagy a Bungie új Marathonját.) Egy olyan esemény közelsége, mint a TGS 2024 és a Sony nagy stúdióinak új címeiről szóló információk hiánya arra enged következtetni, hogy hamarosan híreket kapunk a PlayStation család 2025-ös fő megjelenéseiről. Vajon ez a Horizon-remaster is köztük lesz? Hamarosan minden kiderül…

Forrás: ESRB

Spread the love
Avatar photo
"Historian by profession, gamer since historical times."