A Baldur’s Gate 3 atyja egy másik klasszikus fantasy RPG-saga új játékát is elkészítheti?!

Swen Vincke, a Baldur’s Gate 3 atyja nem zárja ki egy játék fejlesztését az Ultima fantasy RPG-sagában, de szívesen fejlesztett volna egy Fallout-játékot is…

 

 

Álmodtál már arról, hogy a Baldur’s Gate 3 alkotói egy általad szeretett franchise számára fejlesztenek játékot? A Larian Studios a múltban több lehetőséget is kinézett magának a Dungeon and Dragons-tól távol. Ám most már tudjuk, hogy két új RPG-n dolgoznak, és nem tudni, hogy ezek fantasy játékok lesznek-e. A GOTY 2023 fantasy RPG rendezője azonban nagyon kedveli azt a franchise-t, amely központi szerepet játszott a szerepjátékok fejlődésében, ahogyan ma ismerjük őket.

Az Ultima-saga egy olyan játékszéria, amely nagyon érdekli a Larian Studios vezérigazgatóját, Swen Vinckét. A fejlesztő nem zárja ki egy videójáték elkészítésének lehetőségét. A Baldur’s Gate 3 forgatókönyvírója, Adam Smith a PC Gamer-nek adott interjúban nyilatkozott. „Az Ultimával kapcsolatban az a helyzet, hogy imádtam a 4-et, 5-öt és 6-ot, de a 7-es talán a kedvenc játékom” – mondta.

Egy modern Ultima RPG fejlesztésének egyik kihívása az erényrendszer felfedezése és a kreatív problémamegoldás.

„Mi van akkor, ha békés megoldásokat kell próbálnod találni? Ez nagyon érdekes, de ez minden jelenlegi RPG-ben megtörténik, így ez már nem olyan komoly dilemma, mint régen” – tűnődik Smith (via Gamesradar).

Ha kíváncsiak lennétek, és nem ismernétek az Ultima-sorozatot, a franchise a nyolcvanas években volt a csúcson, és a negyedik résztől kezdve váltott át egy filozofikusabb megközelítésre, egy moralitás-rendszerrel, ahol olyan témákkal kellett foglalkoznunk, mint a becsületesség, az együttérzés és az igazságosság. Az Ultima VII az 1990-es évek egyik legfontosabb RPG-je, ami hatással volt az Ultima Online-ra (1997).

 

A Baldur’s Gate 3 rendezője imádja az Ultima-sorozatot

 

Arról a lehetőségről, hogy a jövőben készülhetne-e Ultima-játék, Vincke azt mondja: „Soha ne mondd, hogy soha”, mert a BG3 forgatókönyvírója szerint imádja a Richard Garriott által létrehozott franchise-t. Sőt, már hónapokkal ezelőtt beszámoltunk arról, hogy a BG3 rendezője elmondta, hogy megpróbált volna egy Fallout vagy Ultima RPG-t készíteni, ha nem kapja meg a Wizards of the Coasttól a licencet: „Lehetett volna Ultima, lehetett volna Fallout, lehetett volna Baldur’s Gate. Nem volt sok választásunk” – mondta a Larian Studios főnöke tavaly júliusban.

Forrás: Gamesradar

Spread the love
Avatar photo
"Historian by profession, gamer since historical times."