PlayStation 30. évforduló: új konzol-változatokat jelentett be a Sony! [VIDEO]

TECH HÍREK – A Sony bejelentette a „PlayStation 30th Anniversary Collection” konzolokat, köztük egy szürke PS5 Digital-t és PS5 Pro-t…

 

 

A PlayStation 30th Anniversary PS5 Digital Edition tartalmazni fog egy, az eredeti PlayStationhöz hasonló színű konzolt! Továbbá egy hozzá illő DualSense-t, egy konzolburkolatot a Disc Drive-hoz (amely továbbra is külön kapható), egy függőleges állványt, egy posztert (1 a 30 lehetséges dizájnból), egy „eredeti PlayStation-stílusú kábelcsatlakozóházat”, négy PlayStation Shapes kábelkötegelőt, egy matricát és egy iratkapcsot.

A 30th Anniversary PS5 Pro ugyanezeket a kiegészítőket, valamint egy DualSense Edge és egy DualSense Charging Station tartozékot tartalmaz majd.

 

 

PlayStation 30th / PS5

 

 

A Sony szerint minden egyes 30th Anniversary PS5 Pro egy számot fog viselni, és a konzol világszerte 12 300 darabra lesz limitálva.

A konzolok különleges, évfordulós logóval lesznek ellátva. A 30th Anniversary DualSense kontroller és a DualSense Edge kontroller külön is kapható lesz, ahogy a PlayStation Portal 30th Anniversary változata is, PS1-stílusú kontrollerfogantyúkkal. Az előrendelése szeptember 26-án indul, a kollekció pedig november 21-én jelenik meg. Az árakat még nem erősítették meg.

Azokban a régiókban, ahol a PlayStation Direct elérhető, a PlayStation Network-fiókkal rendelkező játékosok onnan előrendelhetik a PS5 Pro-t, a Portalt és a DualSense Edge-et. Azokban a régiókban, ahol nem, ott a résztvevő kiskereskedőknél tudnak előrendelni. A PS5 Digital Edition és a DualSense Wireless Controller a PlayStation Directen és a részt vevő kiskereskedőknél is elérhető lesz.

 

 

PlayStation 30th / PS5

 

 

Régen várt ünnep a PlayStation 30. szülinapja

 

„Öt fantasztikus konzolgeneráción vagyunk túl a legelső PlayStation konzol megjelenése óta” – írta a SIE Platform Business Group vezérigazgatója, Hideaki Nishino a PlayStation Blogon.

„Büszkék vagyunk azokra az újításokra és élményekre, amelyeket az évek során a PlayStation-közösségnek nyújtottunk, miközben lépést tartottunk a legújabb technológiával, ahogy az fejlődött. A kezdeti időkben a pixelek száma 300 ezer körül volt, ma pedig már több mint 8 millió pixel a 4K képernyőn.”

„Emellett a sztereó hangzásból surround hangzás lett – most pedig 3D-s hangzást használunk. A játékvezérlő is fejlődött, a gombokkal kezdődött, majd jött az analóg bot, később a rezgés – most pedig már haptikával és még adaptív ravaszokkal is rendelkezünk. Mindent azért tettünk, hogy a PlayStation a legjobb hely legyen a játékhoz.”

„Hiszünk abban, hogy az utunk kezdete fontos része a Sony Interactive Entertainment történelmének, ezért tisztelgünk e pillanat előtt azzal, hogy az eredeti PlayStation dizájn témáját a PS5 legújabb termékeiben is megjelenítjük, hogy megemlékezzünk az elmúlt 30 évről.”

„Ahogy a jövőbe tekintünk, a technológia fejlődésével párhuzamosan továbbra is folytatni fogjuk az innovációt, hogy a PlayStationnel való további utazásod minden egyes emlékezetes pillanatát élvezhesd.”

Forrás: YouTube

Spread the love
Avatar photo
"Historian by profession, gamer since historical times."